Cum pastram tartufo?

de Bya Ralu in Conserve, 16 Aug 2015 | 2523 vizualizari

 

Tartufo-Trufa arata ca un tubercul, creste in pamant si se recolteaza cu ajutorul cainilor dresati. Poate fi alb sau negru.
Are o aroma particulara si se gaseste mai greu, cel alb este foarte scump.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 bucatele tartufo proaspat
  • orez
  • 1 borcan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum pastram tartufo?:

Borcanul se spala foarte bine si se lasa sa se usuce.


Bucatiile se curata foarte bine si se lasa sa se usuce.


Se pot pune in bucati de hartie, intr-un borcan, dar trebuie verificat mereu ca hartia sa fie uscata.


Se pot de altfel si congela in bucati de hartie.


Eu am folosit alta metoda, in borcanul uscat punem orez, iar bucatile de tartufo le punem printre orez, inchide bine capacul si il tinem in frigider.


Cand avem nevoie scoatem cate o bucatica si lasam borcanul in continuare la rece.


Se da pe razatoare, se foloseste la paste, carne, risotto, oua, pentru prepararea sosurilor.



Daca ti-a placut reteta noastra "Cum pastram tartufo?" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

roxana_simona 1

20.08.2015, 21:04

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:56

Bya Ralu 1

02.09.2015, 15:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de vita, cu arpacas

de RODIMUR 7

ieri la 21:23

Frigarui de dovlecei cu ton

de Rocsi 9

ieri la 21:08

Salata de castraveți cu ceapă în saramură

ieri la 18:37

Supă cremă de legume și ciuperci

ieri la 18:00

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Vinete conservate pentru iarna