Conserva ardei pentru umplut -fara sare

de mihaelar63 in Conserve, 26 Mai 2018 | 7537 vizualizari

 

 Zilele trecute am ,,periat'' camara si am gasit ardeii pentru umplut pusi la conservat fara sare, doar cu hrean si aspirina. Vine sezonul cruditatilor si  trebuie consumat ce avem prin camara. In preocuparea de a reduce cantitatea de sare, m-a atras mult aceasta idee de conservare. Reteta o stiu de la mama- soacra. Ardeii s-au pastrat fermi, fara sa se inmoaie si am preparat cu ei o buna ciorba de ardei umpluti.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei pentru umplut
  • 3 buc hrean
  • 2 ardei iuti
  • 2 aspirine

1 borcan mare de 3 l

Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conserva ardei pentru umplut -fara sare:

  1. Ardeii se curata cu atentie sa nu se rupa de cotorul care se impinge inauntru si se scot semintele.
  2. Spalati ardeii atat cei pentru umplut ,cat si cei iuti.
  3. Curatati hreanul si-l taiati rondele.
  4. Intr-o oala incapatoare puneti apa pe jumatate si o aduceti la punctul de clocotire. Trageti oala de pe foc.
  5. Adaugati rondelele de hrean in apa clocotita.
  6. Opariti ardeii pentru umplut in apa fierbinte.
  7. Acoperiti cu un capac oala cu ardei si o lasati asa pana a doua zi.
  8. A doua zi scurgeti apa [ ce o pastrati ] de pe ardeii si rondelele de hrean.
  9. In fiecare ardei puneti cate o rondea de hrean.
  10. Pe cat posibil introduceti ardeii mai mici in cei mari pentru a castiga loc.
  11. Claditi ardeii in borcan. Introduceti printre ei felii de ardei iute si restul de hrean.
  12. Infierbantati din nou apa pastrata de la oparirea ardeilor.
  13. Adaugati peste ardeii claditi in borcan apa fierbinte in care ati pus doua aspirine zdrobite.
  14. Infiletati ermetic borcanul si-l puneti sa stea timp de o zi bine invelit intre paturi la dunst.
  15. Pastrati borcanul cu ardei pentru umplut intr-un loc racoros pana la consumare.

TIPS-URI

1

Pentru conservare pe iarna alegeti ardei sanatosi cu coaja nepatata.

2

Puteti pune ardeii in borcane mai mici [ cat consumati la o masa ] - adaptate necesitatilor familiei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conserva ardei pentru umplut -fara sare" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Conserva de peste in ulei