Pasta de gogosari

de alice_ciobanu in Conserve, 26 Oct 2012 | 2563 vizualizari

 

Am tot lucrat intens la pregatirile pentru iarna. E toamna si trebuie sa profitam din plin de roadele naturii, chiar daca renuntam la unghii, my case, asta pentru ca inca nu am gasit eu gadgetul pentru a decoji ardei, kapia si gogosarii pe care tocmai ii treci prin procesul coacerii si-a transformarii pielitei intr-o chestiune ce trebuie eliminata cu finete maxima.
Am cateva retete pe catre e de musai sa le arat cat mai curand, pentru ca is muncite toate cu manutele astea doua si mai ales ca sunt numai bune pentru mancaricile ce tocmai le vom prepara in iarna grea de se anunta.

 

INGREDIENTE

  • gogosari si ardei kapia (am avut 5 kg in total, cred ca jumate-jumate)
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • vreo 300-400 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari:

Incepem cu gogosarii si ardeii kapia pe care ii spalam, ii stergem si ii punem la copt, pe tabla, in tava in cuptor, dupa cum vreti si dupa cum va place. Cand is copti bine, nu scrum!, ii punem intr-o oala mare si incapatoare, presaram sare grujoasa deasupra si punem un capac potrivit, astfel incat sa se creeze inauntru un efect de sauna ? :)). Apoi ii veti putea curata super simplu si usor, dar tot va mai trebui sa renuntati la cate o unghiuta-doua.


Dupa ce i-ati curatat, le scoateti cotoarele si scuturati bine de samburi. Ii aruncati in robotul de bucatarie si pulsati de cateva ori pana ii faceti flenduri. Puneti-i apoi intr-o cratita pe foc impreuna cu uleiul si lasati la foc mic pana scade si se ingroasa. Adaugati sare dupa gust, 2 linguri sunt maxim de suficient pentru cantitatea asta.


Turnati compozitia fierbinte in borcane sterilizate in prealabil. Puneti deasupra cate doua linguri de ulei, cat sa se formeze o pelicula si inchideti ermetic. Lasati la hodinit 2 zile sub invelis de paturi groase. Apoi pastrati la loc racoros pana ce vine iarna.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MonaMimi 1

26.10.2012, 12:19

foarte bun

adry88 1

26.10.2012, 13:34

diaconta 1

26.10.2012, 22:08

super arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!