Ghiveci pentru iarna

de ianculubita in Conserve, 5 Sep 2011 | 21275 vizualizari

 

Aseara am stat pana tarziu ca sa termin ghiveciul iar acum va dau reteta;nu va dau ingrediente cu cantitati exacte,pentru ca trebuie sa aveti si un vas mare;nici eu nu le-am folosit pe toate,asa ca azi fac tura a doua

 

INGREDIENTE

  • ulei
  • morcov
  • ceapa
  • usturoi
  • dovlecei
  • vinete
  • telina
  • rosii
  • pastai
  • bame
  • 1-2 ardei iuti
  • sare
  • vegeta
  • zahar
  • 1crenguta mica de cimbru si rozmarin
  • ardei grasi
  • 2linguri de bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci pentru iarna:

Bamele cu codita taiata,le spal,le oparesc 3-4min in bors(facut de mine),apoi le scot intr-un vas cu apa rece;

restul legumelor curatate,spalate si taiate rondele sau cuburi;

eu am folosit tava mare de placinta si am pus 500ml ulei apoi rosii taiate in sferturi(am avut rosii mai mici),morcov,telina,pastaile taiate,am presarat 2linguri vegeta,am pus crengutele de cimbru si rozmarin apoi am continuat pana s-a umplut tava;

deasupra am mai presarat putina sare,zahar,bulionul dizolvat cu apa,am mai pus si putin vin alb,1cana cu apa,deasupra folie de aluminiu si am dat la cuptor la foc mic 2ore;

am scos folia am amestecat,am gustat si am mai lasat 30min;

dupa ce ghiveciul a fost gata,l-am pus in borcane,bine infiletat capacele si le-am fiert pana cand era cat pe ce sa ma culc si uitam de ele(sa nu faceti asa)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

adry88 1

05.09.2011, 16:47

ianculubita 1

05.09.2011, 19:53

Onesta draga mea,nu am nici beci nici camara mare dar am invatat de la mama ca sa fac de toate cate putin "ca iarna-i lunga" si tot acest putin,il depozitez in camara intr-un dulap cu 3rafturi cu dimensiunile de 2/1,5m

diaconta 1

05.09.2011, 20:13

ce camara frumoasa o sa aveti la iarna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu gogosari (pentru iarna)