Varza murata/verze ca in piata la Cluj :)

de Sylvia in Conserve, 26 Sep 2010 | 34759 vizualizari

 

Acest tip de muraturi se numesc verze in Ardeal si sunt minunate iarna la o friptura de porc aromata sau la o iahnie de fasole….lista ar putea continua

 

INGREDIENTE

  • Eu am facut de aceasta data dintr-o varza mare de 2 kg pentru ca nu am avut la dispozitie decat borcane mici de 800 de grame
  •  Mai avem nevoie de
  • telina frunze,
  • dafin,
  • cimbru verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata/verze ca in piata la Cluj :):

 Varza se taie fidelute subtiri, se freaca bine cu sare mare ( sa fie mai sarata ca o salata obisnuita ) si se amesteca cu frunze de telina taiata marunt si o lingurita de chimen. Mai avem nevoie de telina frunze, dafin, cimbru verde. Se mai poate amesteca si cu morcov dat pe razatoare sau cu varza rosie, eu ma facut varianta “clasica” a casei de acesta data.

 Se lasa varza sa actioneze cu sarea timp de 2 ore si apoi se pune in borcane. Incepem prin a pune ierburi aromate, telina verde, cimbru verde  ( se poate pune si uscat ) dafin si apoi se taseaza bine varza. La mijlocul borcanului mai punem un strat de frunze aromate si de dafin si continuam cu varza, la fel la sfarsit incheiem cu un rand de ierburi    aromate. Daca varza a stat suficient cu sare nu mai are nevoie de apa in completare pentru ca lasa ea, daca aveti o varza mai uscata cumva si nu lasa suficienta apa, se completeaza in borcan pana trece peste varza cu o compozitie   facuta asa : o jumatate litru apa, o jumatate lingura sare si o jumatate lingura otet, fiarta si racita.  In camara se pune un platou sub borcane pentru eventualitatea in care iese apa din borcane in urma fermentatie in urmatoarele zile . Daca temperatura nu este scazuta in 5-7 zile se pot consuma deja…eu abia astept sa atac borcanele mele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata/verze ca in piata la Cluj :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mira86 1

28.09.2010, 02:24

De citiva ani am pus varza asa eu rad morcov si telina si este f f buna ,iarna fac salata imediat ,fac mincare ,

este -bd

nadina73 1

29.09.2010, 00:27

5f o sa pun si eu la butoi

marieta 1

09.11.2010, 00:55

o idee foarte buna!!aici in franta e mai simplu sa pui varza asa tocata in borcane!!la butoi intreaga e mai greu!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza murata la butoi