Lichior de nuci verzi

de Ina in Bauturi, 4 Aug 2019 | 5337 vizualizari

 

Pentru ca anul acesta mi-a adus Costel o punga zdravana de nuci verzi, pe langa o delicioasa dulceata am preparat si lichior de nuci verzi. 

 

INGREDIENTE

  • 20-30 nuci verzi
  • 1,2 litri tuică de casă 60 % alcool ( desi este de preferat alcool 96 % )
  • 1 lămâie
  • 600 g zahar
  • 350 ml apa
  • 3-4 cuisoare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de nuci verzi:

Nucile se taie in 4 și se pun intr-un borcan mai mare sau sticla cu gura larga. 

Taiem lamâia felii pe care le stoarcem deasupra nucilor apoi lasam si feliile in vas.

Turnam alcoolul/ tuica peste nuci si lasam vasul la soare 1-2 saptamani, timp in care lichidul se va colora de la iodul lasat de nuci. 

Din cand in cand agitam vasul. Macerarea se incheie atunci cand lichidul si ingredientele devin de culoare brun inchis.

Facem un sirop din apa cu zahar in care adaugam si 3-4 cuisoare. Fierbem siropul pana se topeste zaharul complet si se ingroasa usor. Lasam siropul sa se raceasca putin si-l punem  in vasul cu nuci si alcool, omogenizam totul si lasam vasul inca 3-4 zile sa se contopeasca aromele. 

Scurgem lichiorul obtinut in sticle curate si-l savuram cu pofta.  

TIPS-URI

1

1,5 portii = 1,5 litri lichior

2

Este ideal sa folosim alcool rafinat 96% , dar eu am folosit tuica de casă 60 % alc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (15)

dantes 1

05.08.2019, 10:01

Ksenya 1

05.08.2019, 13:35

foarte bun lichiorul

laura_n 1

05.08.2019, 14:10

Am gustat si eu pentru prima data anul acesta, de la Bunatati din natura. Un deliciu
Bravoo, Ina!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lichior-crema de ciocolata - Reteta nr. 200