Lasagna cu spanac si ciuperci

de madi_marin in Lasagna, 19 Mai 2019 | 585 vizualizari

 

,,retete pentru mese in familie,,

 

INGREDIENTE

  • 13 foi lasagna
  • 1 conservă mică de roşii decojite în sos
  • 200 ml sos rustic de roşii
  • 200 g spanac congelat
  • 400 g ciuperci champignon
  • 1 căţel de usturoi
  • sare
  • piper
  • oregano
  • ulei

Sos de brânză:

  • 250g branză proaspătă de vaci Delaco
  • 100 g parmezan ras fin
  • 100 g caşcaval ras fin
  • 100 ml lapte
  • mărar proaspăt tocat

Crustă:

  • 50 g parmezan ras fin
  • 100 g mozzarella rasă fin

Extra:

  • ulei
  • pesmet pentru tapetat tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac si ciuperci:

Punem apă cu sare şi un pic de ulei la fiert pentru foile de lasagna.


În alt vas punem roşiile din conservă pe care le mărunţim ( ca să nu avem bucăţi mari), sosul de roşii şi spanacul congelat.


Lăsăm la foc mic până se dezgheaţă spanacul şi sosul capătă ceva consistenţă.


Potrivim gustul cu sare , piper şi oregano.


Fierbem câte 3 foi până se înmoaie şi le luam din oală fără să le rupem.


Le punem pe o farfurie.


Ciupercile le curăţăm şi le tocăm mărunt.


Le călim într-o lingură de ulei cu un căţel de usturoi zdrobit.


Ungem tava 18/24 cu ulei şi o tapetăm cu pesmet.


Punem un rand de 3 foi fierte, ungem cu cremă de brânză, punem câteva ciuperci călite şi apoi sos de roşii.


Repetăm această ordine a ingredientelor până le terminăm.


La stratul de deasupra, peste sosul de roşii presărăm parmezanul şi mozzarella.


Dăm la cuptor la 200 grade încălzire sus/jos cu ventilaţie pentru 15 minute.


Se poate servi şi caldă şi rece.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

simona72 1

20.05.2019, 18:33

Imi place , chiar si fara carne!

-Licurici- 1

21.05.2019, 08:48

FOARTE BUNA!

madi_marin 1

21.05.2019, 18:29

Multumesc! Ma bucur ca va place! Am facut o varianta lejera, fara carne si cu sos de branza in locul celui bechamel, care e mai greu, si chiar a iesit foarte buna! Sa incercati cu incredere reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de gutui
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu pui si ciupeci