Lasagne alla Bolognese

de MyCookingLife in Lasagna, 19 Noi 2011 | 3244 vizualizari

 

Unul dntre preparatele mele preferate! Desi dureaza cateva ore ca sa finalizezi aceasta reteta, mai ales daca doresti sa pregatesti si foile in casa ( ceea ce este recomandat, gustul este divin), merita fiecare minut petrecut in bucatarie!

 

INGREDIENTE

  • 500 g lasagne (de data aceasta eu le-am cumparat200 g parmezan ras
  • ulei de masline
  • unt

1 kg sos bechamel:

  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 1 l lapte
  • sare
  • nuscoara rasa / macinata

1 kg ragu alla bolognese:

  • 150 g pancetta
  • 350 g carne de vita tocata
  • 350 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare rasa
  • 1 morcov mare ras
  • 1 tulpina de telina medie rasa
  • 3-4  linguri pasta de tomate
  • 1 pahar lapte (sau smantana - eu prefer laptele)
  • 1 pahar vin rosu
  • 1/2 pahar  supa de vita (sau apa)
  • sare
  • piper
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne alla Bolognese:

Bechamel: Se topeste untul, apoi, se ia de pe foc si se adauga faina cernuta, se mesteca bina, pana nu mai sunt cocoloase. Se pune din nou pe foc, se adauga laptele caldut, treptat, mestecand mereu . Se lasa pe foc cateva minute, apoi se mesteca mereu , pana incepe sa se ingroase. Se sareaza si se condimenteaza cu nucsoara, apoi se mesteca pana devine dens, mai gros decat este in mod normal sosul bechamel. Tot procesul dureaza 10-15 minute.


Ragu alla Bolognese: Ceapa, morcovul si telina se soteaza in uleiul si untul incinse, pentru cateva minute, pana legumele incep sa se inmoaie. Se taie marunt pancetta (sau chiar se da prin masina de tocat carne) si se adauga impreuna cu carnea tocata in tigaie. Se lasa pe foc mic, mestecandu-se din cand in cand vreo 30 minute, pana ce carnea isi schimba culoarea. Se adauga vinul, lasandu-se pe foc pana cand se absoarbe in totalitate. Apoi se adauga pasta de tomate amestecata cu supa de vita. Se lasa la foc mic, 1h15'. Se adauga apoi laptele si se mai lasa 15-20 minute pe foc.


Foile se fierb 3 minute in apa sarata cu ulei. Atentie la scursul lor, sa nu fie asezate una peste cealalata, ca se pot lipi!


Tava (nu stiu ce dimensiuni are, insa este cam 2/3 din tava de aragaz) se unge bine cu ulei de masline. Se intinde un strat foarte subtire de ragu, ce va fi baza pentru lasagne si nu va permite arderea lor pe fund. Se aseaza un strat compact de foi. Apoi urmeaza un strat de bechamel si dupa aceea un strat de ragu. Peste se presara un strat generos de parmezan. Si se reia asezarea lor, incepand cu foile si apoi celelalte straturi.


Se baga la cuptorul preincalzit, cam 1 ora la foc mic-mediu. se lasa sa se racoreasca 15 minute in tava, inainte de a fi scoasa, pentru a-si mentine forma - sa nu se destrame.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne alla Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

20.11.2011, 00:48

Pare complicat , dar va spun eu inceputul e greu , mai apoi nu te mai lasi de lasagne

MyCookingLife 1

20.11.2011, 14:30

Ai dreptate, Mihaelar63, este atat de gustoasa, incat, nu ai cum renunti la ea!

Lau 1

20.11.2011, 20:59

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Lasagne cu carne de pui