Lasagne cu vinete si dovlecei

de Alina26 in Dulciuri, 5 Noi 2014 | 2432 vizualizari

 

Una din rețetele cele mai reușite si cea mai gustoasa!!!Adevarul e ca e foarte mult de treabă dar merita tot efortul.Sper sa va placa.Va recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • Sos Bechamel:
  • 60g unt
  • 2 lg ulei de măsline
  • 6-8 lg făină
  • 1l Lapte fierbinte
  • 1/2 lingurita de nucșoară
  • Sos de rosii:
  • 800 ml sos de roșii
  • 1 ceapă
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • sare
  • piper
  • Umplutura:
  • 1 vanata mare
  • 3 dovlecei mari
  • 500g pasta uscata penttu lasagne
  • 100g parmezan ras
  • 2 mozzarelle
  • sare
  • ulei de măsline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu vinete si dovlecei:

1.Dupa ce spalam vanata, o tăiem felii, le dam cu sare si le punem la scurs pentru 30 de minute. Apoi le clatim cu apa rece si le punem pe prosoape curate sa absoarba zeama.


2.Spalam si dovleceii si le taiem felii.Intr-o tigaie antiaderenta ungem putin ulei si prajim feliile de dovlecei si vinete.Le asezam pe servetele si le presaram cu putina sare.


Sos Bechamel :


Punem untul la topit cu uleiul.


Adaugam faina in ploaie si cu un tel amestecam.


Adaugam incet laptele fierbinte continuând să amestecam.


Adaugam putina sare si nucșoară si lasam sa fiarba15-20 de minute, amestecand din când în când.


Sosul de roșii:


Punem ceapa si usturoiul taiat mărunt la calit in putin ulei de măsline.


Adaugam sosul de roșii, busuioc,oregano, sare, piper și lasam sa fiarba 10-15 minute.


Asamblare :


Intr-o tavă intindem putin sos de roșii și sos Bechamel, apoi foile de lasagne (pe care eu le-am fiert in apa cu sare), punem felii de vinete, sos de roșii si mozzarella taiata cubulete, si presaram parmezan ras.


Continuam cu pasta de lasagne, lunem dovlecei, sos de roșii și sos Bechamel, mozzarella si parmezan ras.(trebui sa fie un strat de vinere un strat de dovlecei ).


Continuati pana ultinul strat trebuie sa ramana felii de vinete și dovlecei, putina bechamela , sos de roșii, parmezan ras si mozzarella.


Dam tava la cuptorul încins la 180° timp de 30-40 de minute pana se rumenește.


Pofta buna!!!


 

TIPS-URI

1

Puteti sa faceti pe grill dovleci si vinetele daca nu va plac prajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

anca_rm 1

06.11.2014, 09:21

_Alina_ 1

06.11.2014, 11:18

Alina26 1

06.11.2014, 14:40

va multumesc!!!!
ma bucur ca va place!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Lasagne alla bolognese