Lasagna cu carne si ciuperci

de mihaelar63 in Lasagna, 20 Oct 2010 | 16393 vizualizari

 

Imi amintesc parca ce bine suna ,, Lasagna con carne '' , pe romaneste : lazane . De mult timp am promis ca le fac , deci sa nu imi stric bunul renume , m-am apucat de treaba .

 

INGREDIENTE

1 cutie foi lasagne

pt compozitia cu carne

  • 800 gr carne tocata amestec[ vita + porc ]
  • 500 gr  ciuperci [ conserva]
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • sare piper boia
  • 500 ml bulion rosii
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura tocata busuioc

pt sos alb [ bechamel]

  • 100 gr unt
  • 3 linguri faina alba
  • 500 ml lapte
  • 15 ml smantana
  • sare piper
  • nucsoara [ 1 varf cutit ]
  • 300 gr cas
  • masline [ pt decor ]

   

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne si ciuperci:

ceapa , ardeiul , usturoiul , se curata , se spala , se taie cuburi marunte si se calesc in ulei .Se adauga carnea ,ciupercile scurse de apa , bulion , sare , piper , boia , foi de dafin , busuioc si fierb impreuna 15 min .

separat se prepara un sos alb din unt topit amestecat cu faina [ cu grija sa nu se inchida prea tare la culoare ] stins cu lapte si smantana . Acest sos se condimenteaza cu sare si nucsoara . trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai groase [ daca e necesar , diluati cu lapte ]. Eu am razuit casul in acest sos , pentru a fi mai eficienta la pregatire ..

intr-o tava unsa cu unt am inceput cu un strat de sos cu carne , apoi cu sos alb ,deasupra am pus o foaie de lasagna . am ,, cladit '' in aceasta ordine pana am terminat compozitia , ultimul strat fiind cu sos .

am decorat cu ardei , ciuperci si masline si am dat la cuptor 30 min pana a inceput sa se rumeneasca .

sunt grozav de bune , cum se zice pe la noi ,, sa-ti bati barbatul si copii si sa manaci singura !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

La Ancuta 1

20.10.2010, 19:36

yammy ce bun

Sylvia 1

21.10.2010, 10:02

Si mie imi place mult cum ti-a iesit

DanielaP 1

29.07.2011, 21:57

Este cea mai gustoasa reteta incercata pana acum.BRAVO! Felicitari!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna