Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Imi amintesc parca ce bine suna ,, Lasagna con carne '' , pe romaneste : lazane . De mult timp am promis ca le fac , deci sa nu imi stric bunul renume , m-am apucat de treaba .
1 cutie foi lasagne
pt compozitia cu carne
pt sos alb [ bechamel]
ceapa , ardeiul , usturoiul , se curata , se spala , se taie cuburi marunte si se calesc in ulei .Se adauga carnea ,ciupercile scurse de apa , bulion , sare , piper , boia , foi de dafin , busuioc si fierb impreuna 15 min .
separat se prepara un sos alb din unt topit amestecat cu faina [ cu grija sa nu se inchida prea tare la culoare ] stins cu lapte si smantana . Acest sos se condimenteaza cu sare si nucsoara . trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai groase [ daca e necesar , diluati cu lapte ]. Eu am razuit casul in acest sos , pentru a fi mai eficienta la pregatire ..
intr-o tava unsa cu unt am inceput cu un strat de sos cu carne , apoi cu sos alb ,deasupra am pus o foaie de lasagna . am ,, cladit '' in aceasta ordine pana am terminat compozitia , ultimul strat fiind cu sos .
am decorat cu ardei , ciuperci si masline si am dat la cuptor 30 min pana a inceput sa se rumeneasca .
sunt grozav de bune , cum se zice pe la noi ,, sa-ti bati barbatul si copii si sa manaci singura !!!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult