Lasagna cu carne si ciuperci

de mihaelar63 in Lasagna, 20 Oct 2010 | 12830 vizualizari

 

Imi amintesc parca ce bine suna ,, Lasagna con carne '' , pe romaneste : lazane . De mult timp am promis ca le fac , deci sa nu imi stric bunul renume , m-am apucat de treaba .

 

INGREDIENTE

1 cutie foi lasagne

pt compozitia cu carne

  • 800 gr carne tocata amestec[ vita + porc ]
  • 500 gr  ciuperci [ conserva]
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • sare piper boia
  • 500 ml bulion rosii
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura tocata busuioc

pt sos alb [ bechamel]

  • 100 gr unt
  • 3 linguri faina alba
  • 500 ml lapte
  • 15 ml smantana
  • sare piper
  • nucsoara [ 1 varf cutit ]
  • 300 gr cas
  • masline [ pt decor ]

   

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne si ciuperci:

ceapa , ardeiul , usturoiul , se curata , se spala , se taie cuburi marunte si se calesc in ulei .Se adauga carnea ,ciupercile scurse de apa , bulion , sare , piper , boia , foi de dafin , busuioc si fierb impreuna 15 min .


separat se prepara un sos alb din unt topit amestecat cu faina [ cu grija sa nu se inchida prea tare la culoare ] stins cu lapte si smantana . Acest sos se condimenteaza cu sare si nucsoara . trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai groase [ daca e necesar , diluati cu lapte ]. Eu am razuit casul in acest sos , pentru a fi mai eficienta la pregatire ..


intr-o tava unsa cu unt am inceput cu un strat de sos cu carne , apoi cu sos alb ,deasupra am pus o foaie de lasagna . am ,, cladit '' in aceasta ordine pana am terminat compozitia , ultimul strat fiind cu sos .


am decorat cu ardei , ciuperci si masline si am dat la cuptor 30 min pana a inceput sa se rumeneasca .


sunt grozav de bune , cum se zice pe la noi ,, sa-ti bati barbatul si copii si sa manaci singura !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

La Ancuta 1

20.10.2010, 19:36

yammy ce bun

Sylvia 1

21.10.2010, 10:02

Si mie imi place mult cum ti-a iesit

DanielaP 1

29.07.2011, 21:57

Este cea mai gustoasa reteta incercata pana acum.BRAVO! Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lasagna