Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 10 Aug 2018 | 3261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame creveti decorticati (eu am folosit congelati)
  • 200 grame carnat afumat (eu am folosit rookworst; se poate inlocui cu cabanos)
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa rosie mica
  • 2 stiuleti de porumb (sau o conserva de porumb)
  • 1 dovlecel
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 1 lingura amestec de condimente Tex-Mex (paprika afumata, pudra de ceapa si usturoi, fulgi de chilli, turmeric, cumin, ghimbir, coriandru)
  • patrunjel proaspat
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat:

Crevetii se decongeleaza, daca este nevoie. Carnatul se taie felii, legumele se taie cuburi/felii si se indeparteaza boabele de porumb de pe stiuleti. 

Se amesteca crevetii cu 1/2 lingura amestec de condimente si se prajesc in putin ulei de masline cateva minute, pana devin roz. Se indeparteaza din tigaie. 

In aceeasi tigaie se adauga feliile de carnat si legumele si se gatesc la foc mare 5-6 minute, impreuna cu restul de condimente, sare, piper si usturoiul pisat.

La final, se adauga crevetii, se presara cu patrunjel tocat si se consuma imediat. 

Deliciosa cu salata simpla de rosii si castraveti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Curry cu creveti