Scoici in sos.

de USA in Fructe de mare, 9 Feb 2011 | 16415 vizualizari

 

Locuiesc pe coasta de Est a Americii, mai precis spus in zona New England, unde scoicile sunt la mare rang. Asa ca azi va propun o reteta super rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 15/20 scoici
  • 2 cepe medii
  • ulei masline cat sa putem calii ceapa
  • 1 cutie sos rosii
  • 1 cutie masline negre
  • 1 cutie ciuperci
  • foi davin
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • rozmarin
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici in sos.:

Se iau scoicile asa cum sunt adunate de pe rau, se trec prin 2/3/4 ape reci la spalat, apoi usor cu o periuta se curata bine carapecele de scoica, una cate una.


Se pune pe foc o oala cu apa cat sa acopere scoicile, dupa ce sunt curatate si apa fierbe in clocot, se pun scoicile. Se lasa la fiert pana toate carapecele se deschid, asta insemnat vreo maxim 2/3 minute. Se scot scoicile cu o spatula cu sita si apoi scoatem carnea din scoica una cate una trecand carnea prin jet de apa calduta.


Se curata cepele si se taie solzi, apoi se pun in uleiul de masline la calit cu un strop de apa. cand ceapa devine putin galbuie se adauga sosul de rosii, maslinele, ciupercile si toate mirodeniile. Specific ca usturoiul se striveste intai.


Se lasa sa fiarba vreo 5 minute, dupa care sosul e gata. Se stinge focul si se pune carnea de la scoici in sos.


Se serveste precum tocanitza romaneasca, langa mamaligutza calda si salata de varza acra.


Pohta buna!

TIPS-URI

1

din cochilii cand scoatem carnea, nu folosim partea rotunda din mijloc, gen stomacul scoicilor.

2

iar cand curatam extensia ce iese din scoica precum o trompa se curata de pielita negricioasa intai si apoi e ok ptr consum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici in sos." nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

USA 1

10.02.2011, 22:37

Ruxy, tu stii cat de draga imi esti!

Lia, sa stii ca asa e....am simtit asta din primele randuri, un grup frumos aici!

MotanLaOale 1

11.02.2011, 08:29

bune bune

adry88 1

11.05.2011, 15:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6684 puncte

Rocsi

5253 puncte

MotanLaOale

5030 puncte

oanapl

4512 puncte

katty

4324 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmalute de post cu ciuperci
  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu fidea de orez