Midii cu sos de lemongrass și ghimbir

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 4 Dec 2012 | 1996 vizualizari

 

Această rețetă a fost prezentată de Chef Jennifer Carrol la Top Chef America, sezonul 6, episodul 3 și a câștigat proba Quickfire (Proba de îndemânare). Mi-am permis să intervin asupra rețetei în sensul că am eliminat cârceii de mazăre (pentru că nu am găsit), cartofii albaștri( pentru că nu-mi plac) și grăsimea de rață. Rețeta este senzațională și nu regret că am stat foarte mult să curăț midiile.

 

INGREDIENTE

  • 4 căței de usturoi tocați
  • 1 ceapă roșie tocată fin
  • o bucată de aproximativ 2 cm lungime de ghimbir proaspăt tăiat felii subțiti
  • 2 tulpini de lemongrass tăiate în tije de 3 cm
  • 50 grame unt la temperatura camerei
  • 2 litri supă de pui
  • 2 cartofi albi tăiați cuburi
  • 100 ml creme fraiche
  • 1 kg de midii cu cochilie
  • 500 ml de vin alb sec
  • sare și piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu sos de lemongrass și ghimbir:

Într-o tigaie, se încălzește untul, apoi se adaugă ghimbirul, ceapa, usturoiul și lemongrass și se sotează 2 minute. Se adaugă supa de pui, se aduce la punctul de fierbere, apoi se reduce focul și se lasă la fiert 15 minute. Se strecoară supa rezultată și se așează înapoi pe foc. Se adaugă cartofii şi se gătesc până sunt fragezi, aproximativ 20 de minute. 

Se mixează supa cu ajutorul unui blender până când cartofii sunt încorporați în supa, aproximativ 2 minute. Se adaugă creme fraiche, se asezonează și se mai amestecă puțin cu blenderul până la omogenizare. Ar trebui să aibă consistența unei supe creme diluate. 

Midiile se curăță de "barbă" şi se perie fiecare cochilie pentru a îndepărta murdăriile, etapă foarte importantă pentru că midiile se gătesc întregi. Cele sparte sau deschise care nu se închid când sunt lovite uşor, se aruncă.

Într-o tigaie se încălzește vinul pe foc mediu și se adaugă midiile. Se gătesc până se deschid. Cele care nu se deschid, se aruncă. 

Se servesc midiile cu sosul de lemongrass şi ghimbir deasupra. 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu sos de lemongrass și ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Lau 1

04.12.2012, 20:51

Sim0na 1

04.12.2012, 22:23

elucubratiiculinare 1

05.12.2012, 17:05

waw, imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!