Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica

de delia64 in Fructe de mare, 26 Oct 2014 | 3341 vizualizari

 

La indemnul copiilor mei am gatit aceste bunatati .
Eu am servit legume si file de peste cu restul nu ma inpac.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 scoici
  • 2 file de pangasius
  • 2 bucati calamar
  • 1 kg. ciuperci
  • 200 ml. vin alb
  • 100 gr. unt
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata
  • 2 cepe
  • 1 ardei kapia
  • 4-5 rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica:

Spalam bine scoicile sub jet de apa , lasam aproximativ o ora in apa rece pentru a se curata de eventualul nisip, cele care nu se deschid in apa si plutesc se arunca deoarece sunt moarte .


Se curata bine de algele care se gasesc in cochilie.


Intr-un vas se pune untul la topit, adaugam scoicile, vinul, 2 foi de dafin si 3 catei de usturoi tocat, se pune capacul si se lasa cateva minute pana cand scoicile se deschid. Se intorc cu o spatula de lemn si se stinge focul .


Vasul trebuie sa fie mai mare pentru ca ele isi dubleaza volumul .


Pe plita electrica asezam dovlecelul, vinetele, ceapa, ardeiul si rosiile taiate rondele.


Tocam patrunjelul si 2 catei de usturoi si amestecam cu 3 linguri de ulei de masline pana se face o pasta .


Spalam si curatam ciupercile de codite si punem pasta de patrunjel peste ele apoi le asezam pe plita la prajit .


Taiem calamarul si pangasiusul bucatele si le punem la prajit .


Cand toate sunt prajite se servesc stropite cu zeama de lamaie .


Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Scoicile se pregatesc ultima data pentru a fi calde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mihaelar63 1

03.02.2015, 18:02

Ce delicos . Cum de mi-a scapat ?

delia64 1

12.10.2015, 21:36

Ancutsa 1

06.01.2017, 11:24

La multi ani frumosi, draga Delia!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv fursecuri cu parmezan si mix de seminte

ieri la 21:53

Desert placinta rulata cu fructe de padure

ieri la 20:53

Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
File de pangasius in hartie pergament