Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica

de delia64 in Fructe de mare, 26 Oct 2014 | 1954 vizualizari

 

La indemnul copiilor mei am gatit aceste bunatati .
Eu am servit legume si file de peste cu restul nu ma inpac.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 scoici
  • 2 file de pangasius
  • 2 bucati calamar
  • 1 kg. ciuperci
  • 200 ml. vin alb
  • 100 gr. unt
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata
  • 2 cepe
  • 1 ardei kapia
  • 4-5 rosii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica:

Spalam bine scoicile sub jet de apa , lasam aproximativ o ora in apa rece pentru a se curata de eventualul nisip, cele care nu se deschid in apa si plutesc se arunca deoarece sunt moarte .


Se curata bine de algele care se gasesc in cochilie.


Intr-un vas se pune untul la topit, adaugam scoicile, vinul, 2 foi de dafin si 3 catei de usturoi tocat, se pune capacul si se lasa cateva minute pana cand scoicile se deschid. Se intorc cu o spatula de lemn si se stinge focul .


Vasul trebuie sa fie mai mare pentru ca ele isi dubleaza volumul .


Pe plita electrica asezam dovlecelul, vinetele, ceapa, ardeiul si rosiile taiate rondele.


Tocam patrunjelul si 2 catei de usturoi si amestecam cu 3 linguri de ulei de masline pana se face o pasta .


Spalam si curatam ciupercile de codite si punem pasta de patrunjel peste ele apoi le asezam pe plita la prajit .


Taiem calamarul si pangasiusul bucatele si le punem la prajit .


Cand toate sunt prajite se servesc stropite cu zeama de lamaie .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Scoicile se pregatesc ultima data pentru a fi calde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

mihaelar63 1

03.02.2015, 18:02

Ce delicos . Cum de mi-a scapat ?

delia64 1

12.10.2015, 21:36

ancutsa 1

06.01.2017, 11:24

La multi ani frumosi, draga Delia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
File de pangasius in hartie pergament