Midii / Scoici in sos de smantana si vin alb

de Catalina L in Fructe de mare, 15 Mar 2015 | 3651 vizualizari

 

Scoici cu smantana este unul din felurile mele preferate.....imi place sa le fac duminica dupa ce venim cu ele proaspete de la piata
Se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de midii
  • 30 g unt
  • 2 cepe rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • 10 cl de vin alb
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii / Scoici in sos de smantana si vin alb:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  

Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. 

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

Intr-o cratita se caleste ceapa si usturoiul cu un pic de unt. 

Adaugati ierburile, vinul si smantana si gatiti la foc mic mestecand cateva minute.

Puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid.

Presarati patrunjel tocat.

Aruncati midiile care nu s-au deschis.

Serviti cu cartofi prajiti.

Bon appétit !

 

TIPS-URI

1

Aruncati midiile care nu s-au deschis

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii / Scoici in sos de smantana si vin alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

15.03.2015, 16:17

ce mult imi plac

MOKUSKA 1

15.03.2015, 17:46

simona72 1

16.03.2015, 08:29

Superrr! Imi plac mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Scoici cu vin alb si usturoi