Creveti in curry

de Doralinda in Fructe de mare, 4 Feb 2013 | 4101 vizualizari

 

Imi place foarte mult bucataria thailandeza si azi mi-am propus sa gatesc si eu ceva! O bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg creveti curatati de cap si coaja
  • 1 lingura de pasta de curry rosu
  • 4 bucati usturoi
  • 2 tiji de lemongrass
  • 6 cepi verzi
  • 1 bucatica radacina de galangal
  • o bucatica ghimbir
  • cateva boabe coriandru
  • ulei de arahide ptr calit
  • 700 ml zeama de la un pui fiert
  • 350 ml lapte cocos
  • 300 gr dovleac galben
  • 2 rosii
  • 2 lamai verzi
  • 1 lingura zahar brun
  • un ardei rosu iute(optional)
  • 1 legatura frunze de coriandru
  • cateva frunze de menta
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in curry:

Curatam si taiem usturoiul, tijele de lemongrass, ceapa, galangal si ghimbirul in bucatele mici, pisam si boabele de coriandru si punem totul intr-o salatiera impreuna cu crevetii, sezonand cu sare si piper. 

Intr-o craticioara, incalzim putin ulei si punem pasta de curry, amestecam si apoi adaugam zeama de pui si laptele de cocos, apoi si dovkeacul taiat cubulete mici, lasand la foc mic sa fiarba cca jumatate de ora acoperit. Cand e gata, mixam compozitia pana cand dovlecelul e ca o pasta,apoi varsam continutul in alt vas. In vasul in care am fiert, il clatim si punem putin ulei , lasam sa se incalzeasca si pune, compozitia de creveti lasand ptr cca7-8 min la foc iute amestecand des. Varsam compozitia de dovlecel, apoi rosiile taiate felii, sucul de la cele doua lamai, zaharul si ardeiul iute taiat bucati mici, lasand sa fiarba inca 2-3 min. Luam de pe foc, potrivim de sare si adaugam frunzele taiate marunt de coriandru si menta.

Se serveste fierbinte cu garnitura de orez basmati.

TIPS-URI

1

In loc de zeama de pui fiert, puteti inlocui cu apa fierbinte cu putin knorr

2

daca nu sunteti siguri ca va place, puteti face jumatate din doza(asa am facut eu)

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Doralinda 1

05.02.2013, 19:29

Any

sebirizescu 1

05.02.2013, 20:03

Doralinda 1

05.02.2013, 22:44

Sebirisescu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Scoici gratinate cu legume