Paella cu creveti si mazare

de Dana Cristea - pusikmea in Fructe de mare, 28 Mar 2012 | 4494 vizualizari

 

Revin dupa o pauza cam lunga, din motive personale...probabil deja multi dintre voi stiti ca am fost in spital cu puiutul meu :(
Acum ne revenim incet si trecem la treaba :)
Se spune ca fructele de mare sunt de post, deoarece nu contin sange, in Muntele Athos se consuma fructe de mare in zilele de dezlegare la untdelemn si vin.
Acum ramane la apecierea fiecaruia daca se pot consuma sau nu fructe de mare in post.
Eu le consum, nu sunt un mare fan al fructelor de mare, insa din cand in cand pentru a mai schimba meniu, merg :)
Sursa retetei http://www.bucataras.ro/retete/paella-cu-creveti-si-mazare-5427.html

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe verzi
  • 1 usturoi verde
  • 1 ardei rosu
  • 250 g orez cu bob lung
  • 250 creveti decorticati
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita sofran
  • 1 lingurita chilli
  • 800 ml supa de mazare
  • 400 g mazare congelata
  • patrunjle proaspat
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu creveti si mazare:

Punem mazarea la fiert in 800 ml apa cu sare.


Calim ceapa si usturoiul tocate marunt, pana cand se inmoaie, dupa care adaugam ardeiul taiat felii, lasam 5 minute la foc mic, dupa care adaugam orezul spalat in cateva ape, boia si chilli.


Dizolvam sofranul in 250 ml zeama in care a fiert mazarea, dupa care o punem peste orez, se lasa 1 minut dupa care se adauga si restul de supa si se lasa la foc potrivit.


Cand bobul de orez este fiert si patruns bine, se adauga crevetii, pe care i-am decongelat cu 2-3 minute inainte si i-am spalat in apa rece, mazrea scursa si patrunjelul tocat fin.


Se mai lasa pe foc cca 5 minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde orezul ( daca este nevoie se mai pune putina apa)


Condimentam cu sare si piper dupa gust.


Se serveste cu lamaie.


Pofta buna!!!!


P.s. Am primit betisoarele astea frumoase, de care mi-e tare drag si multe multe condimente de la prietena mea Adina . Multumesc inca o data draga mea :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu creveti si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Dana Cristea - pusikmea 1

30.03.2012, 08:41

Multumesc mult tuturor

butoiaurora76 1

28.05.2012, 16:22

Cred ca e tare gustos!

Angelina_Elena 1

09.08.2012, 17:03

arata incredibil!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Paella