Supa de creveti

de xana in Fructe de mare, 12 Oct 2013 | 1879 vizualizari

 

Este supa mea preferata, destul de des intalnita sub diferite forme in Portugalia in restaurantele care servesc fructe de mare.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creveti
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 4 linguri faina
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • In plus:
  • 4 felii de paine
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de creveti:

Crevetii se curata de crusta. Miezul se taie cubulete mici si se condimenteaza cu sare si piper, iar crustele se dau deoparte pana le vom folosi.


Morcovul, ceapa si usturoiul se taie cuburi mai marisoare si se calesc in 3-4 linguri de ulei de masline, nu pana se rumenesc ci pana ceapa devine transparenta. Se adauga apoi crustele crevetilor, boiaua, dafinul, pasta de rosii si vinul, se amesteca bine. Se mai lasa 3-4 minute apoi se adauga apa, cca 1,7litri si se lasa 30 de minute la fiert la foc moderat.


Intre timp se pot face crutoanele: painea se rupe/taie cubulete mici si se `imbraca` bine in ulei de masline, se pune intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor pana se rumeneste.


Peste supa se adauga faina (daca vreti o puteti dizolva inainte in putina apa) si se mai lasa 5 minute la fiert pana se mai ingroasa, apoi se trece totul prin sita. Lichidul il punem inapoi pe foc si adaugam miezul crevetilor taiat cubulete. Mai adaugam putina sare si piper si mai lasam cca 5 minute sa fiarba.


Servim supa si crutoanele impreuna.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

xana 1

12.10.2013, 16:08

Bya Ralu 1

12.10.2013, 17:38

super

simona72 1

12.10.2013, 20:13

cred ca e un deliciu!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa japoneza udon cu creveti