Supa de creveti

de xana in Fructe de mare, 12 Oct 2013 | 2014 vizualizari

 

Este supa mea preferata, destul de des intalnita sub diferite forme in Portugalia in restaurantele care servesc fructe de mare.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creveti
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 4 linguri faina
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • In plus:
  • 4 felii de paine
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de creveti:

Crevetii se curata de crusta. Miezul se taie cubulete mici si se condimenteaza cu sare si piper, iar crustele se dau deoparte pana le vom folosi.


Morcovul, ceapa si usturoiul se taie cuburi mai marisoare si se calesc in 3-4 linguri de ulei de masline, nu pana se rumenesc ci pana ceapa devine transparenta. Se adauga apoi crustele crevetilor, boiaua, dafinul, pasta de rosii si vinul, se amesteca bine. Se mai lasa 3-4 minute apoi se adauga apa, cca 1,7litri si se lasa 30 de minute la fiert la foc moderat.


Intre timp se pot face crutoanele: painea se rupe/taie cubulete mici si se `imbraca` bine in ulei de masline, se pune intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor pana se rumeneste.


Peste supa se adauga faina (daca vreti o puteti dizolva inainte in putina apa) si se mai lasa 5 minute la fiert pana se mai ingroasa, apoi se trece totul prin sita. Lichidul il punem inapoi pe foc si adaugam miezul crevetilor taiat cubulete. Mai adaugam putina sare si piper si mai lasam cca 5 minute sa fiarba.


Servim supa si crutoanele impreuna.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

xana 1

12.10.2013, 16:08

Bya Ralu 1

12.10.2013, 17:38

super

simona72 1

12.10.2013, 20:13

cred ca e un deliciu!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Supa japoneza udon cu creveti