Paella

de Toamna07 in Fructe de mare, 15 Ian 2013 | 6062 vizualizari

 

Paella este originara din Valencia,Spania si este un amestec savuros de ingrediente,de la diferite tipuri de carne pana la variate soiuri de peste, fructe de mare,orez si legume.Printre ingrediente se numara si carnatii foarte picanti- chorizo-un fel de tocatura de vanat numita monteria.
Am ales o reteta de paella,simpla,ce apartine marelui maestru bucatar Gordon Ramsay.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveti cruzi (intregi sau fara capete)
  • 3 pulpe de pui dezosate si fara piele
  • 200 g carnati chorizo(sau carnat picant crud uscat)
  • 300 g orez pentru paella(sau orez cu bob lung)
  • 400 g mazare (dezghetata,daca e congelata)
  • 2 rosii mari,tocate mare
  • 2 ardei kapia rosu taiati cubulete
  • o priza generoasa de fire de sofran
  • 1 ceapa curatata si tocata
  • 2-3 catei de usturoi feliati fin
  • 1 ardei rosu chilli uscat taiat pe diagonala
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 2 linguri de ulei de masline,plus inca putin pentru stropit
  • sare de mare si piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita de boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella:

Se pune la fiert o cratita cu 1,5 litri apa.Aceasta apa se va adauga ulterior in paella.


Carnea de pui se taie bucati mici.Se incinge uleiul de masline intr-o cratita speciala pentru acest preparat sau o tigaie mai mare.Se adauga ceapa,ardeiul kapia,usturoiul,chilli si cimbrul si se calesc pe foc mare cateva minute,pana ce legumele incep sa se inmoaie.Bucatile de pui se asezoneaza cu sare si piper,apoi se pun in cratita peste legume cu feliile de chorizo si boia.


Se prajeste amestecand des,pe foc mare pana ce puiul se rumeneste usor.


Se adauga orezul si se amesteca 2-3 minute, apoi se toarna deasupra apa fiarta din cratita pana ce depaseste orezul cu 1 cm.Se lasa sa fiarba la foc mic,cand incepe sa clocoteasca se presara firele de sofran si se amesteca bine.Se pun rosiile,se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba incet,amestecand des,timp de 12-15 minute,in functie de cat de usor fierbe orezul.


Cand orezul este al dente se adauga mazarea si o lasam sa fiarba 5 minute. Adaugam crevetii,putina apa fiarta si amestecam usor.Se lasa sa fiarba la foc mediu timp de 3 minute pana ce crevetii devin opaci. Optional,puteti adauga odata cu crevetii,calmari si scoici. Se gusta si se condimenteaza. Se ia cratita de pe foc,se acopera si se lasa preparatul sa se odihneasca 5 minute,pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Se stropeste cu putin ulei de masline si se serveste direct din cratita.



Deliciu spaniol garantat!:)



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

babi5 1

03.09.2013, 19:37

florylau 1

24.05.2014, 23:16

E buna reteta dar pot spune ca sant o spaniola romanca si de cand mam nascut nu am mancat in tara mea care e spania paella cu ciorizo si fructe de mare sau creveti .Cu parere de rau pot spune ca nu se face asa ceva paella cu ciorrizo niciodata d na in spania ,imi pare rau dar faci oameni sa creada ca exista aceasta delicioasa mancare

Toamna07 1

27.05.2014, 18:27

Domna draga, aceasta reteta apartine marelui chef Gordon Ramsay.
Cartea sa de bucate - Bucataria Lumii- !

Urmaresc emisiuni culinare si citesc carti de bucate,iar Paella cu chorizo au gatit diferiti bucatari.Nigela Lawson , Loraine Pascale...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare (reteta video)