Lasagna cu somon si spanac

de cristina1985 in Lasagna, 13 Iul 2018 | 5438 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 foi lasagna (cam 250 g)
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 2 lg ulei
  • 1 conserva rosii (400 g)
  • sare
  • piper
  • Umplutura 1:
  • 200 g spanac
  • 300 g ricotta (eu am pus branza de vaci)
  • nucsoara
  • Umplutura 2:
  • 300 g somon
  • 50 g cascaval
  • Sos:
  • 25 g unt
  • 25 g faina
  • 300 ml lapte
  • 50 g casacaval
  • 150 g mozzarella
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu somon si spanac:

Se caleste ceapa tocata marunt cu usturoiul. Se adauga rosiile tocate cu sos, sare si piper. Se dau in clocot si se ia  cratita de pe foc.

Pastele se fierb in apa cu sare, una cate una, pentru a nu se lipi.

Spanacul se opareste in apa clocotita cu sare si apoi se trece in apa rece, pentru a-si pastra culoarea. Se toaca marunt si se amesteca cu ricotta, sare, piper, nucsoara.

Somonul se prajeste in ulei sau se fierbe in putina apa, cu sare si piper.

Sosul: se topeste untul, se pune faina si treptat laptele, amestecand tot timpul pana se ingroasa. Se adauga nucsoara,50 g cascaval si se amesteca pana se topeste. 

Se foloseste o tava de 32 x 20 cm, se pune toata compozitia de rosii, se asaza peste ele, primele 3 foi de lasagna. Deasupra se pune 3/4 din amestecul de spanacul cu ricotta, alte foi de lasagna, apoi somonul taiat in bucatele si 50 g cascaval ras si ultimele 3 foi. Se acopera cu restul de spanac cu ricotta,sosul de branza si se coace 20 minute. Se acopera cu felii de mozzarella si se mai coace 20 minute sau pana este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu somon si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

cristina1985 1

16.07.2018, 14:56

Multumesc!

Ancutsa 1

16.07.2018, 18:50

Inedita si gustoasa!

cristina1985 1

16.07.2018, 19:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna vegetariana