Limba de mare ca-n reteta daneza

de Constelatialeu in Peste, 17 Aug 2018 | 5305 vizualizari

 

Trebuie sa zic o introducere ca sa se inteleaga cum am ajuns la limba asta de mare, vacanta-n Danemarca, Copenhaga, la sora mea si de aici incepe povestea. De ceva vreme au descoperit un nou fel de a face cumparaturi, adica comanzi la o anumita firma, nu dau nume, ''cutia cu bunatati'' , care contine in functie de numarul persoanelor la masa, ingredientele necesare pentru un mic dejun, un pranz si-o cina cu reteta atasata. Intr-una dintre cutii a fost pentru cina si acest peste limba de mare, fileuri de limba de mare, legumele pentru salata, pentru sos....pentru 5 persoane si binenteles reteta in daneza....deci sa trecem la treaba si sa scriem reteta, un pic modificata, ca limba de mare zicea ca doar se prajeste, eu am facut si prajita dar si pane.

 

INGREDIENTE

  • cca 10 fileuri de limba de mare
  • faina pentru dat pestele
  • Pt. pane
  • 1 ou
  • 1 lingurita de mustar
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de faina
  • Pt. garnitura
  • 10 cartofi albi mai micuti
  • 5 morcovi potriviti
  • sare
  • Pt. salata
  • 1 varza mica rosie
  • 2 morcovi
  • ulei
  • zeama de lamaie
  • sare
  • Pt.sos
  • 150 g iaurt cu 10% grasime
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba de mare ca-n reteta daneza:

Mai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste apoi prin amestecul de pane si am pus la prajit in ulei incins, am lasat sa se rumeneasca pe o parte apoi am intors pe partea cealalta.Apoi am scos pe sevetel sa se absoarba surplusul de ulei. Restul de fileuri le-am dat prin faina, apoi le-am prajit. Prajit asa simplu este cam fad pestele asta limba de mare,facut pane e mai gustos.

Pt. garnitura, am curatat cartofii si i-am taiat felioare si i-am pus la fiert, la fel am procedat si cu morcovii.

Pt. salata, am tocat varza si am ras morcovul, le-am amestecat cu putina sare, apoi am stors zeama de lamaie si am pus un pic de ulei .

Pt. sos, am curatat usturoiul si l-am zdrobit apoi l-am amestcat cu iaurtul. Am asezat pe un platou, limba de mare prajita si pane, cartofii si morcovii fierti, salata de varza si sosul de iaurt. cam asta-i povestea unei limbi de mare daneze......

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de mare ca-n reteta daneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Satisfyyourcravings 1

19.08.2018, 13:32

Asta e fix pe placul meu, dar n-am de unde sa iau limba de mare

Constelatialeu 1

19.08.2018, 14:03

Adriana sigur merge cu orice fileu de peste cu carnea alba....

dantes 1

19.08.2018, 17:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de peste