Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor

de Panacris in Peste, 30 Ian 2017 | 2756 vizualizari

 

Tare mult îmi place peștele acesta ;) Nu era în meniul de weekend, dar dacă m-am împiedicat, pe podeaua umedă de la raionul de pescărie de la SellGross ;) n-am scăpat ocazia =))) Cred că e strategie de marketing =)))  Nu știam că au deschis și un astfel de raion ;) Adevărul e că nu prea am mai făcut cumpărături la ei în ultimul timp ;) N-am rezistat =)) Data viitoare pe listă e sturionul ;) cam scump, dar vreau neapărat să-l probez ;)   

 

INGREDIENTE

  • 1 bucată chefal 
  • 1 fir praz 
  • 200 ml Vin alb 
  • Ulei aromatizat cu oregano 2 linguri
  • 1 conservă sau cca. 200 g proaspete ciuperci 
  • cca. 100 g sau 200 g proaspete roșii conservate 
  • 1 bucată ardei gras sau ardei iute 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • rozmarin
  • salvie

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor:

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.

Între timp se curăță prazul, se taie în fâșii de cca. 6-8 cm lungime, se așează într-un vas termorezistent, se stropește cu uleiul aromatizat,  vinul alb și se dă la cuptor pentru cca. 10 minute, la foc mic.

După cele 10 minute, se scoate vasul din cuptor, se adaugă un strat de ciuperci, apoi peștele condimentat în prealabil.

Peste chefal, se așeză un strat de roșii, și feliile de ardei gras/iute, pentru un gust mai aromatizat. Acoperim vasul și dăm din nou la cuptor pentru cca. 30 minute.

 

După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni. Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dorada cu sos de rosii