Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor

de Panacris in Peste, 30 Ian 2017 | 617 vizualizari

 

Tare mult îmi place peștele acesta ;) Nu era în meniul de weekend, dar dacă m-am împiedicat, pe podeaua umedă de la raionul de pescărie de la SellGross ;) n-am scăpat ocazia =))) Cred că e strategie de marketing =)))  Nu știam că au deschis și un astfel de raion ;) Adevărul e că nu prea am mai făcut cumpărături la ei în ultimul timp ;) N-am rezistat =)) Data viitoare pe listă e sturionul ;) cam scump, dar vreau neapărat să-l probez ;)   

 

INGREDIENTE

  • 1 bucată chefal 
  • 1 fir praz 
  • 200 ml Vin alb 
  • Ulei aromatizat cu oregano 2 linguri
  • 1 conservă sau cca. 200 g proaspete ciuperci 
  • cca. 100 g sau 200 g proaspete roșii conservate 
  • 1 bucată ardei gras sau ardei iute 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • rozmarin
  • salvie

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor:

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.


Între timp se curăță prazul, se taie în fâșii de cca. 6-8 cm lungime, se așează într-un vas termorezistent, se stropește cu uleiul aromatizat, vinul alb și se dă la cuptor pentru cca. 10 minute, la foc mic.


După cele 10 minute, se scoate vasul din cuptor, se adaugă un strat de ciuperci, apoi peștele condimentat în prealabil.


Peste chefal, se așeză un strat de roșii, și feliile de ardei gras/iute, pentru un gust mai aromatizat. Acoperim vasul și dăm din nou la cuptor pentru cca. 30 minute.



După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

miki_a 1

30.01.2017, 22:42

-Licurici- 1

31.01.2017, 09:23

Foarte bun!

oanapl 1

31.01.2017, 16:08

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar