Lasagna cu foi proaspete de casa, pui si galbiori

de simona72 in Retete Delikat, 2 Aug 2018 | 2869 vizualizari

 

Sunt foarte multe retete de lasagna, foarte multe combinatii. Carnea poate sa difere, fie pui, porc sau vita, este la fel de delicioasa. Se poate face si din legume pentru cei care tin post sau pentru vegetarieni. Oricum ar fi, reteta se pregateste in straturi de paste cu sos bechamel si cu sos de rosii/bolognese. Pentru ca preparatul sa iasa bun, folositi ingrediente de calitate. Stiu ca ma repet, dara daca puneti bun, cu siguranta bun va iesi.
La delicioasa mea lasagna de astazi am folosit doua ingrediente de caliate de la Delikat. Condimente pentru chiftele si amestec de ierburi cu marar. Cu 100% ingrediente naturale, alese cu grija, noile amestecuri de condimente si ierburi sunt micul secret al marilor retete.
Gatesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente 100% naturale.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foile de lasagna: 2 oua
  • 100 gr faina alba
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura de carne:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 rosii de gradina
  • Sare dupa gust
  • ½ lingurita piper boabe proaspat rasnit Delikat
  • 1 lingurita rasa amestec de condimente pentru chiftele Delikat
  • 1 lingurita rasa amestec de ierburi cu marar Delikat
  • 400-450 gr galbiori proaspeti
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita cimbrisor Delikat
  • In plus:
  • 300 ml passata(este un sos mai gros din rosii)
  • 100 gr branza Chedar
  • 100 gr branza topitoare (eu am folosit de burduf)
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 1 lingura ulei
  • 1 cub de unt
  • 1 lingura faina
  • 200-250 ml lapte
  • 1 praf de sare si nucsoara proaspat rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu foi proaspete de casa, pui si galbiori:

Pentru foile proaspete de lasagna: ca si la alte retete ale mele, am folosit si de data acesta robotul pentru a face paste. Am pus toate ingredientele in robot si am mixat pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului si se aduna. Daca este necesar, se poate adauga putina apa rece pentru a ajunge la consistenta dorita a aluatului. Se lasa aluatul sa se odihneasca 10-15 minute. Pentru intins foile am folosit o masina de taitei.

Pentru umplutura de carne: se toaca carnea la masina de carne. Se toaca ceapa si usturoiul marunt si se caleste in 3 linguri ulei. Se adauga carnea tocata, se mareste flacara aragazului, se amesteca constant pana carnea se desface si incepe sa se rumeneasca. Se reduce flacara la minim, se adauga rosiile curatate de coaja si taiate cuburi, sarea, piperul si mirodeniile. Se lasa sa clocoteasca 5-7 minute.

Intre timp ne ocupam de ciuperci. Dupa ce sunt curatate foarte bine, se rup ciupercile mai mari in bucati, iar cele mai mici se lasa intregi. Se soteaza ciupercile in unt la foc iute. Se pudreaza cu sare si cu cimbrisor. Se amesteca ¾ din cantitatea de ciuperci cu umplutura de carne. Restul de ciuperci se folosesc pentru decorul de deasupra.

Pentru sosul Bechamel: se pune untul si uleiul intr-un vas cu pereti dublii. Se adauga faina, se ateseca cu un tel tip para si se lasa sa se caleasca 2 minute. Se adauga laptele fierbinte si se amesteca pana sosul se leaga. La final se adauga sare si nucsoara proaspat rasa.

Asamblare: se ia un vas termorezistent si se unge bine cu unt. Se pun cateva linguri de passata pe fundul vasului, se pun un rand de foi de lasgna, un strat de carne cu ciuperci, peste punem cateva bucatele de branza topitoare, apoi cateva linguri de sos de rosii/passata. Se repeta procedeul pana se termina ingredientele. Ultimul strat sa fie de foi de lasagna, peste care punem sosul Bechamel si branza chedar rasa. Se da vasul la cuptorul incins la 170 grade pentru 35-40 minute. La final se pun ciupercile si se mai lasa in cuptor alte 5 minute. Se lasa lasagna sa se tempereze si apoi se portioneaza si se serveste cu mare pofta. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

Puteti sa faceti cantitate dubla de sos Bechamel si sa puneti pe fiecare strat de foi

2

Nu taiati lasagna imediat ce ati scos-o din cuptor, se va imprastia. Cand este calda, doar atunci se portioneaza

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu foi proaspete de casa, pui si galbiori" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu dovlecei si piept de pui