Pulpa de miel cu oregano si cartofi -1200

de mihaelar63 in , 27 Iun 2018 | 1036 vizualizari

 

   Pulpita de miel rozalie si frageda asteapta sa o pun la cuptor . Bineinteles ca in cautare de noi idei mi-am pus ochii pe plicul cu oregano turcesc de la Delikat . Am consultat cateva retete turcesti   si mi-am zis : cu oregano sa fie !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa miel [2.5 kg ]
  • 1 kg cartofi noi
  • 6 linguri ulei masline
  • 1 lamaie zeama
  • 1 lingura rasa de oregano turcesc uscat de la Delikat
  • 1 lingurita boia iute de ardei de la Delikat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura oregano verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 crenguta de rozmarin -pentru decor
  • sare de Himalaya
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel cu oregano si cartofi -1200:


  1. Pulpa de miel se curata de grasime daca exista si securata cu mare atentie de impuritatile ce se pot prinde cu usurinta de carne.

  2. Spslsti bine carnea si tamponati usor cu un servet de hartie sa nu fie prea umeda .

  3. Intr-un mic bol amestecati bine , 3 linguri ulei de masline + oregano uscat + boia iute + zeama de lamaie + sare.

  4. Luati pulpa de miel si o intepati cu cutitul , in adancime , din loc in loc ( prin aceste taieturi condimentele vor patrunde mai bine in carne ).

  5. Se pune pulpa de miel in tava de coacere si se maseaza bine cu mixul umed de condimente . Acoperiti cu o folie pentru prospetime .

  6. Puneti carnea la rece in frigider cateva ore . Eu am lasat carnea la marinat de seara pana dimineata .

  7. Cartofii noi se spala bine si se curata de coaja subtire cu ajutorul unei perii sau a unui burete de plastic ( ca cel folosit pentru spalarea vaselor ).Buretele /sarma de curatare o folositi doar in acest scop . Mai puteti curata cu aceasta morcoviisi leguminoasele noi .

  8. Se i-a tava cu pulpa de miel din frigider . Scoateti folia de prospetime puneti in tava cam o cana , apa . .

  9. Spalati usturoiul verde si-l taiati rondele .

  10. Distribuiti usturoiul peste carne si acoperiti tava cu o folie de aluminiu . Dati tava la cuptor timp de o ora . Eu am pus La cuptorul electric , temperatura de 200 grade Celsius .

  11. Am fiert cartofii pe jumatate si i-am scurs de apa .

  12. Spalati si tocati marunt patrunjelul verde .Lasati o parte de patrunjel verde pentru decorul final .

  13. Cartofii se taie pe jumatate se sareaza , se amesteca cu restul de ulei si patrunjelul verde tocat .

  14. Se scoate folia de aluminiu si se aseaza cartofii in tava in jurul mielului .

  15. Gustati carnea si cartofii daca sunt suficient de sarate .Daca doriti ,sarati si condimentati cu boia iute .

  16. Daca este nevoie adugati putina apa .

  17. Se seteaza temperatura pe grill pentru 30 minute .

  18. Din cand in cand am intors carnea si cartofii sa se rumeneasca pe toate partile .

  19. Preparatul este gata de servit cand carnea este bine patrunse si rumena.

  20. La sfarsit dati nota de prospetime preparatulu cu ajutorul verdeturilor .Eu am folosit oregano verde , patrunjel verde si o crenguta de rozmarin .


POFTA BUNA !!!!!

TIPS-URI

1

Am folosit oregano uscat turcesc de origine garantata , 100% natural de la Delikat.

2

Oreganu uscat are o aroma placuta si puternica care ajuta la marinarea carnii de miel , pui , peste . Oregano proaspata da nota de prospetime la tusa finala a preparatului .

3

Boia iute spaniola dela Delikat a dat gustul picant carnii de miel .

4

Lamaia a ajuta la fragezirea carnii prin marinare .

5

Gustai din carne spre sfarsitul prepararii si sarati/ condimentati daca mai este nevoie .

6

Nu uitati salata preferata de cruditati si un pahar de vin bun . Noi am avut salata de varza verde si un vin rosu cu buchet bogat si usor sifonat din productia unui prieten . Perfect pentru o masa cu prieteni dragi !!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra " Pulpa de miel cu oregano si cartofi -1200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

31.07.2018, 17:01

Multumesc Miki Nu am ,, ambituri " atat de mari . Eu sunt fericita cand pot oferi ceva farama de confort ,,, chiar si culinar

Lau 1

16.11.2018, 11:41

mihaelar63 1

16.11.2018, 12:46

Lau , multumesc pentru apreciere

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Burger de somon cu pasta de avocado