Lasagna

de -Licurici- in Lasagna, 25 Iun 2018 | 3988 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • Pentru sosul bolognez:
      • 600 g carne tocata;
      • 1 ceapa rosie;
      • 2-3 catei de usturoi;
      • 200 ml supa de vita sau apa;
      • 5 linguri pasta de rosii;
      • sare.
    • Pentru sosul bechamel:
      • 35 g unt;
      • 35 g faina;
      • 500 ml lapte;
      • 100 g branza cheddar;
      • 1/2 lingurita nucsoara;
      • sare;
      • piper.
    • foi de lasagna;
    • parmezan.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Se incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se pune pasta de rosii, sare si restul de supa si se lasa pe foc, pana scade.

Pentru sosul bechamel, se topeste untul, se adauga faina cernuta, amestecand usor, apoi se incorporeaza laptele cald. Se lasa cateva minute, pana se ingroasa, apoi se adauga nucsoara, sare, piper si branza cheddar rasa.

Foile de lasagna le-am trecut prin apa fierbinte, inainte sa le folosesc.

Intr-o tava (eu am folosit 2 mai mici), se pune putin sos, foi de lasagna, sosul de carne, sos alb, foi de lasagna si tot asa, pana se termina compozitia. Ultimul strat este de sos alb, apoi se pune parmezan ras.

Se baga la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, 30-40 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne si ciuperci