Lasagna cu carne de curcan

de Irina in Lasagna, 19 Noi 2013 | 25945 vizualizari

 

Reteta asta de lasagna o am de ceva vreme preparata, bine ca n-am uitat de ea...

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de lasagne
  • 400-500 g carne de curcan tocata
  • 2 cepe
  • ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper 
  • busuioc
  • 1 ceasca de apa
  • suc de rosii
  • 200 g parmezan ras
  • Pt sosul bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina alba
  • 900 ml lapte
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de curcan:

Desi dureaza putin mai mult prepararea ei, reteta de lasagna e foarte usor de facut. Practic pregatim doua sosuri, unul de carne si unul bechamel pe care le montam, pe rand, peste foile de lasagna. 

Am pregatit ingredientele pentru sosul ragu. Acesta l-am facut intr-un vas Zepter.

Am pus vasul la incins, gol, acoperit cu capacul. Cand acul indicator a ajuns in zona verde am turnat putin ulei si ceapa tocata marunt. Am amestecat si am adaugat imediat si carnea. Am amestecat din nou, am adaugat putina apa si am acoperit vasul cu capacul.

Carnea se gateste in continuare in vas, cu focul oprit. Cand acul indicator a coborat in zona galbena, carnea este facuta. 

Am adaugat sare si piper, putin busuioc tocat si sucul de rosii. Fara sa mai acopar vasul cu capacul am mai lasat cateva minute pe foc si am oprit.

Sosul bechamel:

Am pus untul la topit intr-o tigaie, apoi am adaugat faina si laptele cald treptat, amestecand si iar turnand, pentru a obtine un sos fara cocoloase. Am adaugat putina sare la final.

Acum, ca ambele sosuri sunt preparate, trecem la asamblare:

Am uns peretii unui vas termorezistent cu unt, dupa care am pus un strat de sos bechamel, unul de sos ragu si am presarat putin parmezan ras.

Am pus deasupra foi de lasagna. Forma mea fiind dreptunghiulara, am pus doar doua foi, una langa alta, pe lungime.

Am repetat operatiunea: peste foi am pus sos bechamel, sos ragu si parmezan ras.

Peste ultimul strat de foi si sosuri am presarat putin mai mult parmezan.

Am pus forma in cuptorul incalzit la 220 grade pentru aprox 20 de minute, pana stratul de deasupra a prins o culoare aurie. 

Am lasat la racit lasagna, dupa care am taiat-o, am asezat-o pe un platou si am ornat-o cu frunzulite de busuioc.

Pofta buna! 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

madalinanicoleta 1

27.11.2013, 17:03

arata senzational!!!!!!!!!

deyutzky 1

24.01.2014, 20:32

crinined 1

28.10.2014, 20:57

Lasagna e un preparat extraordinar! Reteta ta arata irezistibil!! Am facut si eu http://gatitcudragoste.blogspot.ro/2014/10/lasagna-de-casa.html

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lasagne cu carne