Lasagna cu carne de vita

de oanapl in Lasagna, 10 Feb 2019 | 769 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Alex Teacher, caruia ii multumesc. Eu am modificat putin cantitatile ingredientelor, am mai schimbat cate ceva (de ex. nu am pus lapte in sosul bolognese).
Desi e o reteta putin mai migaloasa, care necesita mai mult timp de pregatire, merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • pentru sos bolognese:
  • 600g carne tocată de vită
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 100ml vin roșu sec
  • Cimbru uscat
  • oregano
  • sare
  • piper
  • ½ linguriță de zahăr brun
  • 3 linguri de bulion
  • pentru sosul bechamel:
  • 100g unt
  • 80 g făină
  • 500ml lapte
  • nucsoara uscata
  • oregano
  • sare
  • piper
  • -pentru asamblare:
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200g mozzarella / cașcaval
  • 100g parmezan
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de vita:

Toci ceapa si usturoiul marunt, iar morcovul îl dai pe razatoarea mica), apoi le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, oregano si cimbru si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au inmuiat adaugi în centru carnea tocata si amesteci compozitia.


Adaugi vinul rosu si il lasi sa se reduca. Cureti rosiile de pielita, le pasezi, apoi le adaugi peste carne. Adaugi si zaharul pentru a taia din aciditate si lasi sa fiarba timp de o ora, la foc mic, pana cand scade zeama si carnea este bine facuta. Adaugi la final si bulionul.


Separat topesti untul, adaugi faina si o calesti apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot si lasi sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa ca un sos. Adaugi oregano, nucsoara, sare si piper dupa gust si dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca.


Fierbi foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj (trebuiesc fierte separate pentru ca se lipesc).


Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos bechamel apoi asezi un strat de foi lasagna, apoi adaugi bechamel, sos bolognese (sos de carne), parmezan si mozzarella (sau cascaval) apoi reiei ciclul pana epuizezi ingredientele. Peste ultimul strat de carne, pui foi lasagna, sos bechamel, apoi pui mozzarella rasa si presari parmesan ras.


Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru circa 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasi sa se raceasca lasagna si o tai.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

oanapl 1

11.02.2019, 20:45

1Va multumesc de aprecieri!

Rahela Velicu 1

18.02.2019, 13:02

RuxyRux 1

10.04.2019, 17:44

Tare tare buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

la 18:20

Prajitura belea....de buna

ieri la 17:32

Ciuperci umplute cu bulgur

de Rocsi 9

pe 13.06 la 20:38

RETETA RECOMANDATA
Lasagna