Lasagne

de yafa in Lasagna, 13 Aug 2010 | 13831 vizualizari

 

Nu fac des, insa piticii mei le adora si cum nu pot rezista rugamintilor, ma pun pe treaba ;)

 

INGREDIENTE

Paste:

  • 250g de faina
  • 3 linguri de apa
  • 5g de sare
  • 2 oua

 Umplutura:

  • 500g de piept de pui
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 500g de rosii in bulion
  • supa de pui
  • sare,
  • piper,
  • busuioc
  • sos bechamel
  • 300g de cascaval si mozzarella rase pe razatoare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne:

Pregatim foile de lasagne:


, batem bine ouale cu apa si sarea ca pentru omleta, incorporam faina si framantam pana se ajunge la un aluat nelipicios si omogen( mai adaugam faina daca necesar). Lasam 1 ora la odihna la frigider si apoi intindem foi subtiri cu sucitorul sau cu ajutorul masinii de paste, farinam bine fiecare foaie. Taiam benzile de pasta dupa marimea dorita si le asezam pe un grilaj sau pe un betisor la uscat.



Carnea o taiam maruntel la fel si legumele. Le asezam pe toate intr-o tigaie in care am pus uleiul de masline si le lasam la calit. Adaugam rosiile in bulion si supa de pui cat sa acopere. Lasam sa fiarba. Adaugam pe parcursul fierberii inca supa in asa fel ca sosul rezultat sa nu fie foarte gros. Parfumam totul cu busuioc si dam deoparte.


Pregatim sosul bechamel.


Intr-o tava inalta depunem 2-3 polonice din sosul tomat peste care asezam foile de lasagne, continuam cu sos carnita si legume, foi de lasagne,in alternanta pana la final. Acoperim ultimul strat de foi de pasta cu sos bechamel si presaram din belsug amestecul cascaval mozzarella. Dam la cuptorul incis la 200°C cam 25-30 de minute pana cand se formeaza o crusta frumoasa aurie. Servim. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

19.08.2010, 08:25

chiar azi mi-am propus sa prepar
arata grozav cu tacamurile verzi

yafa 1

19.08.2010, 11:25

Ma bucur Mihaela, te astept cu impresii, multumesc

babi5 1

27.01.2014, 07:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08