Legume de vara coapte

de Panacris in Mancaruri de legume, 2 Iul 2016 | 655 vizualizari

 

Daaaa, în urmă cu vreo 4 ani, am traveresat TransAlpina ;) Și am poposit într-o zi la Mănăstrirea Arnota, undeva la prânz. S-a nimerit să fie zi de post. Am  savurat cele mai bune preparate de post, iar acum, am reeditat legumele savurate. Alin, adică CrockPot-ul m-a ajutat deplin să obțin acel gust minunat, savurat în acel loc mirific. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci champignon cca. 1000 g,
  • Ardei gras 2 bucăți,
  • Morcov 1 bucată,
  • Dovlecel/zuchini 1 bucată,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Usturoi 4 căței,
  • Pătălgele roșii 2-3 bucăți,
  • Mărar verde ½ legătură,
  • Pătrunjel ½ legătură,
  • Ulei de măsline extravirgin cca. 100 ml,
  • Sare de mare cu ierburi aromatice ( salvie, cimbru, oregano, busuioc) 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume de vara coapte:

Ciupercile se curăță și se feliază.


Morcovul se curăță și se feliază cu ajutorul aparatului de curățat, ca să se obțină felii lungi și subțiri. Dovlecelul se curăță de coajă și se taie rondele.


Ardeii, roșiile, ceapa, usturoiul curățate și spălate, se feliază subțire.


Toate legumele se așează într-o tavă, în cazul meu în vasul aparatului CrockPot, apoi se asezonează de sare cu mirodenii și ulei de măsline și se dau la copt, în cuptorul classic cca. 60 de minute, acoperit la 200 grade, în aparatul CrockPot la SlowwCooking cca. 240 minute ;) Legumele se pot servi ca atare, sau ca și garnitură lângă un fel principal, în cazul nostru o pastramă de berbecuț sau și mai fain, după ce s-au răcit, asezonate cu vinegretă și servita ca și o salată de vară, simplă sau presărată cu brânzeturi ;)


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume de vara coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

03.07.2016, 10:20

Bune rau!

dantes 1

03.07.2016, 11:01

Super!

Panacris 1

04.07.2016, 18:27

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Zucchini Pane