Lasagna de post

de Bucataras Diana in Lasagna, 13 Dec 2016 | 3348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g soia
  • 250 g ciuperci
  • 2 fire praz
  • 5 catei usturoi
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 sfecla
  • 50 g tofu cu ardei
  • sos de rosii de casa
  • piper
  • sare
  • busuioc
  • ketchup de mere (de casa)
  • 500 g foi de lasagna
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna de post:

Intr-un castron, punem soia acoperita cu apa calduta pentru cca. 20 de minute (sau o pregatim conform instructiunilor de pe pachet). Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: curatam si spalam legumele, radem morcovii, dovlcelul si sfecla, tocam marunt prazul, usturoiul,  ardeiul si ciupercile (am avut la borcan conservate de mine) si radem tofu. Incingem putin ulei intr-o oala incapatoare, adaugam prazul si usturoiul si le lasam cca. 2 minute la calit, punem ardeiul, apoi morcovul, dovlecelul si ciupercile. Le lasam pana scade un pic lichidul lasat de legume, amestecand din cand in cand. Potrivim de sare si piper, adaugam soia si lasam sa dea in clocot, apoi punem si sfecla rasa. Dupa ce se inmoaie si sfecla, adaugam sosul de rosii si mai dam intr-un clocot. Gustam, mai adaugam sare si/sau piper, daca este cazul si oprim focul. Cat se racoreste compozitia, ungem o tava cu putin ulei si asezam primul strat de foi de lasagna, dupa ce le-am trecut rapid prin putina apa calduta. Peste primul strat de foi de lasagna, punem un strat de compozitie, alt strat de foi, iar compozitie, si tot asa pana umplem tava, avand grija ca ultimul strat sa fie de foi de lasagna. Intindem ketchup de mere peste ultimul strat de foi, presaram busuioc si tofu si dam la cuptor pentru cca. 40 de minute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna