Lipie la cuptor cu faina de naut, oregano si susan

de katty in Piine, 19 Mar 2020 | 3831 vizualizari

 

Pentru ca imi doream o paine mai consistenta pentru a o manca cu zacusca intr-o zi de post am incercat aceasta combinatie de faina de grau cu faina de naut. Am  aromatizat-o cu oregano, deasupra am presarat putin susan deoarece iubesc gustul de susan prajit si am obtinut o lipie pufoasa  delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 50 gr faina alba 650
  • 50 gr faina de naut
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150 gr apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 10 gr drojdie
  • oregano uscat
  • seminte de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie la cuptor cu faina de naut, oregano si susan:

Intr-un castron cernem faina alba, apoi cea de naut, punem oregano si sarea intr-un colt.

Dizolvam drojdia si zaharul  intr-o cescuta cu apa calduta. Facem o adancitura in mijlocul fainii si turnam drojdia dizolvata. Turnam si restul apei framantand aluatul.

Cand aluatul este aproape gata, adaugam uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de maini.

Intindem aluatul pe o hartie de copt cu ajutorul unui sucitor sub forma de cerc si il lasam 15 minute sa creasca.

Ungem lipia cu putina apa calduta, presaram semintele de susan si portionam lipia in cate bucati dorim.

Punem hartia de copt in tava mare de aragaz si o dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie la cuptor cu faina de naut, oregano si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

deyutzky 1

19.03.2020, 21:35

Super!

Rocsi 1

21.03.2020, 20:15

Nu am servit niciodata paine cu faina de naut, dar sigur este gustoasa!

dantes 1

23.03.2020, 09:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine ca la tara