Painici cu telemea, sunca si seminte

de Panacris in Piine, 9 Noi 2012 | 1085 vizualizari

 

Aperitiv sau cina;)

 

INGREDIENTE

  • faina alba de grau 800 g,
  • apa calduta 400 ml.,
  • sare iodata 1 lingurita,
  • zahar tos 3 lingurite,
  • ulei de palmier 3 linguri,
  • telemea de oi 250 g.,
  • sunca taraneasca 100 g,
  • ardei kapia 1 bucata,
  • seminte de in 2 linguri,
  • seminte de floarea soarelui 2 linguri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu telemea, sunca si seminte:

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute.


Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, sa taie in patratele.


Se pune pe fiecare bucatica cate o bucata de telemea, bucatatele de sunca si ardei . Se inchid patratelele si se ruleaza in maini, formandu-se bilute mici. Se pun intr-o tava rotunda, tapeta cu foaie de pergament, se stropesc cu apa, apoi se presara sare iodata, seminte de floarea soarelui si in. Tava se introduce in cuptorul preincalzit, cca. 35 de minute la foc mediu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu telemea, sunca si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Panacris 1

10.11.2012, 16:23

Fetelor, azi am mai facut o portie

Cris2711 1

17.11.2012, 01:34

trebuie repetate

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Pâine georgiană cu brânză