Painici cu telemea, sunca si seminte

de Panacris in Piine, 9 Noi 2012 | 1284 vizualizari

 

Aperitiv sau cina;)

 

INGREDIENTE

  • faina alba de grau 800 g,
  • apa calduta 400 ml.,
  • sare iodata 1 lingurita,
  • zahar tos 3 lingurite,
  • ulei de palmier 3 linguri,
  • telemea de oi 250 g.,
  • sunca taraneasca 100 g,
  • ardei kapia 1 bucata,
  • seminte de in 2 linguri,
  • seminte de floarea soarelui 2 linguri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu telemea, sunca si seminte:

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute.


Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, sa taie in patratele.


Se pune pe fiecare bucatica cate o bucata de telemea, bucatatele de sunca si ardei . Se inchid patratelele si se ruleaza in maini, formandu-se bilute mici. Se pun intr-o tava rotunda, tapeta cu foaie de pergament, se stropesc cu apa, apoi se presara sare iodata, seminte de floarea soarelui si in. Tava se introduce in cuptorul preincalzit, cca. 35 de minute la foc mediu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu telemea, sunca si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Panacris 1

10.11.2012, 16:23

Fetelor, azi am mai facut o portie

Cris2711 1

17.11.2012, 01:34

trebuie repetate

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta