Lapte de ovaz

de katty in Bauturi, 28 Noi 2021 | 4195 vizualizari

 

Daca tineti post sau pur si simplu nu agreeati laptele de vaca acesta lapte poate fi o optiune sanatoasa. Are un continut ridicat de fibre, proteine si calciu, este complet lipsit de lactoza, colesterol si grasimi saturate, sarac in zahar si calorii. Aduce un aport de vitamine din complexul B, vitamina A, E si fier.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr fulgi de ovaz
  • 1 l apa plata
  • optional: 2 curmale, vanilie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de ovaz:

Cantarim fulgii de ovaz si ii punem intr-un castron. Ii acoperim cu apa rece si ii lasam la inmuiat jumatate de ora, dupa care scurgem apa si ii mai clatim putin. Ii punem intr-un blender si punem apa peste ei. Daca dorim un lapte mai dulce putem  adauga curmale, iar dorim sa ii dam o alta aroma putem adauga vanilie. Punem capacul si pornim aparatul pentru cel mult 1 minut. Scurgem laptele printr-o panza groasa, pe care o scurgem bine. Turnam laptele intr-o sticla pe care o pastram la frigider pana la cel mult 5 zile.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu banane si unt de arahide de post