Lasagna

de Panacris in Lasagna, 16 Feb 2020 | 204 vizualizari

 

Un fel principal, sățios, savurat de Zmeișori ;)  

 

INGREDIENTE

  • foi de lasagna 400 g,
  • carne tocată porc 1000 g,
  • ulei de măsline 1 lingură,
  • bulion din roșii 500 ml.,
  • ceapă uscată/deshidratată 1 lingură,
  • usturoi pudră 1 linguriță,
  • sare de mare cu mirodenii mediteraneene (oregano, busuioc, rozmarin)
  • 1 lingură, piper proaspăt măcinat,
  • mozzarella cca. 200 g,
  • parmesan ras cca. 50 g.
  • Pentru béchamel:
  • făină 100 g,
  • unt 100 g,
  • nucșoară ½ linguriță, 
  • lapte 300 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Într-un vas Wok se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă carnea tocată si se lasă la distuit la foc mic, cca. 25 de minute, se adaugă sosul de roșii, ceapa deshidratată, usturoiul pudră și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la foc mic până se împreunează gusturile.


Se asezonează de sare și piper, apoi se amestecă bine până se omgenizează toate ingredientele.


Se prepară sosul bechamel astfel: se topește untul pe un vas Bain-Marie, se adaugă făina și laptele fierbinte, amestecându-se energic ca să nu facă cocolașe, asezonându-se cu nucșoara rasă.


Se începe montarea lasagnei, se așează un strat de sos bechamel pe fundul tăvii, apoi foi de lasagna nefierte, sos de carne, se presara oregano, felii de mozzarella și se continuă până se termină ingredientele, cca. 4 straturi.


Ultimul strat trebuie sa fie sos béchamel, felii de mozzarella și parmesan ras.


Se pune la cuptorul preîncins, cca. 50 de minute, la foc potrivit.



Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

dantes 1

18.02.2020, 12:54

Gustoasa!

Panacris 1

25.02.2020, 10:28

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Rahela Velicu 1

27.02.2020, 15:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Vargabeles
  • 30

    L

  • 31

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de porc