Lasagne cu sos ragu alla bolognese

de Brindusa in Lasagna, 30 Ian 2010 | 6784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vita, tocata
  • 200 g costita afumata, tocata
  • 100 g unt
  • 1 cepa mare, tocata
  • 1 morcov mare, tocat
  • 1 telina mica, tocata
  • 3 linguri pasta concentrata de rosii
  • 1 lingurita oregano
  • 1 pahar vin alb (nu e in reteta originala, dar mie imi place!)
  • foi de lasagna
  • 400 g mozzarella
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu sos ragu alla bolognese:

Sosul ragu alla bolognese:


Rumeneste intr-o cratita , cu unt, costita, apoi aduga zarzavatul si oregan si lasa la gatit pana ce se evapora apa. Adauga carnea tocata si rumeneste-o usor in condiment. Toarna bulionul dizolvat in 1 cana de apa calda si vinul, potriveste de sare si piper.


Fierbe sosul la foc mic, minim 2 ore, acoperit cu capac. Daca e necesar, ca sa nu se prinda, pune putina apa calduta.


Intr-o tava pune foi de lasagna pe fund. Pune 1/2 din sos, apoi inca un rand de foi de lasagna. Intinde restul de sos, taie mozzarella felii si imprastie-le deasupra.


Coace in cuptorul incalzit anterior, la 200C pentru 15 minute (mozzarella se topeste).


Serveste cu salata verde.


Reteta adaptata dupa cartea "Pasta all'italiana"

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu sos ragu alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

madi_marin 1

31.01.2010, 11:29

eu te cred, si ii cred si pe altii cand spun ca le place, dar eu o singura data am gustat si de-atunci.....nici nu vreau sa aud de ea. mi-a displacut complet.....

Sylvia 1

31.01.2010, 12:11

Super imi place reteta si eu folosesc ruccola si imi place la anumite mancaruri simt ca o acompaniaza perfect. E chestie de gust clar poate sa iti placa sau nu pt ca are un gust destul de pronuntat;

Bunica 1

31.01.2010, 21:42

Buna, buna ! Imi place ,dar sa nu o fac eu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Lasagne cu carne de pui