Lasagne cu sos ragu alla bolognese

de Brindusa in Lasagna, 30 Ian 2010 | 7594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vita, tocata
  • 200 g costita afumata, tocata
  • 100 g unt
  • 1 cepa mare, tocata
  • 1 morcov mare, tocat
  • 1 telina mica, tocata
  • 3 linguri pasta concentrata de rosii
  • 1 lingurita oregano
  • 1 pahar vin alb (nu e in reteta originala, dar mie imi place!)
  • foi de lasagna
  • 400 g mozzarella
  • sare, piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu sos ragu alla bolognese:

Sosul ragu alla bolognese:


Rumeneste intr-o cratita , cu unt, costita, apoi aduga zarzavatul si oregan si lasa la gatit pana ce se evapora apa. Adauga carnea tocata si rumeneste-o usor in condiment. Toarna bulionul dizolvat in 1 cana de apa calda si vinul, potriveste de sare si piper.


Fierbe sosul la foc mic, minim 2 ore, acoperit cu capac. Daca e necesar, ca sa nu se prinda, pune putina apa calduta.


Intr-o tava pune foi de lasagna pe fund. Pune 1/2 din sos, apoi inca un rand de foi de lasagna. Intinde restul de sos, taie mozzarella felii si imprastie-le deasupra.


Coace in cuptorul incalzit anterior, la 200C pentru 15 minute (mozzarella se topeste).


Serveste cu salata verde.


Reteta adaptata dupa cartea "Pasta all'italiana"

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu sos ragu alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

madi_marin 1

31.01.2010, 11:29

eu te cred, si ii cred si pe altii cand spun ca le place, dar eu o singura data am gustat si de-atunci.....nici nu vreau sa aud de ea. mi-a displacut complet.....

Sylvia 1

31.01.2010, 12:11

Super imi place reteta si eu folosesc ruccola si imi place la anumite mancaruri simt ca o acompaniaza perfect. E chestie de gust clar poate sa iti placa sau nu pt ca are un gust destul de pronuntat;

Bunica 1

31.01.2010, 21:42

Buna, buna ! Imi place ,dar sa nu o fac eu.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chiftele in aluat
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu portocale, rom si stafide

de katty 6

ieri la 22:06

Supa de gaina, cu galuste de gris

de RODIMUR 7

ieri la 20:54

Napolitana cu crema de ciocolata si cafea

de katty 6

ieri la 19:55

Tagliatelle cu fructe de mare

de oanapl 6

ieri la 19:36

Mancare de spanac cu carne de pui

de katty 6

ieri la 19:25

RETETA RECOMANDATA
Lasagne con spinaci