Luscos cu carne de rata

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 28 Dec 2020 | 715 vizualizari

 

Luscosul - zama ardeleneasca cu varza este febletea sotului meu. Ii aduce aminte de copilarie pentru ca bunica lui avea multe rate.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr tacamuri rata
  • 2 linguri untura rata
  • 2 rosii
  • 1 varza mica
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 tija marar
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri otet mere -optional
  • piper negru macinat
  • sare
  • verdeata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Luscos cu carne de rata:


  1. Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele.

  2. Legumele se soteaza usor in untura de rata.

  3. Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate.

  4. Adaugati carnea si 3 l apa. Sarati.

  5. Tot acum puneti la fiert foia de dafin si crenguta de marar.

  6. Rosiile se maruntesc si se pun in oala spre sfarsitul fierberii.

  7. Luscosul este gata cand sunt patrunsi morcovii si carnea.

  8. Piperati si dregeti ciorba cu smantana.

  9. Sa nu faca cocoloase, smantana trebuie diluata cu zeama calda din ciorba.

  10. Gustati, sarati, piperati sau acriti cu putin otet de mere, daca este necesar.

  11. La servire presarati deasupra verdeata.

  12. Serviti alaturi ceapa si ardei iuti.

  13. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu am avut o rata de casa frumoasa si indopata . Pielea si grasimea se jupoaie si se topesc . Jumarutele se servesc in ceapa sotata . Grasimea se foloseste la gatit sau ca atare pe paine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Luscos cu carne de rata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

madi_marin 1

29.12.2020, 19:10

Rocsi 1

29.12.2020, 19:47

dantes 1

30.12.2020, 10:58

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de spanac cu cartofi
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Legume trase la tigaie cu ficatei de pui

de katty 6

ieri la 09:17

Supa de bibilica cu fulgi de ou

de katty 6

ieri la 09:13

Coliva

de Rocsi 9

pe 02.03 la 19:11

Cotlete de porc la tava,reteta romaneasca veche

de Ksenya 5

pe 02.03 la 11:55

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

de RODIMUR 7

pe 01.03 la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu varza si costita de porc