Farfalle cu legume inabusite si cascaval

de RODIMUR in Farfalle, 15 Noi 2021 | 837 vizualizari

 

În combinație cu legume bune înăbușite, tratate sănătos așadar, pastele sunt delicioase și hrănitoare. Fără cașcaval, aceasta poate fi și o rețetă de post. De aceea am ales-o ca poză principală, pe aceea fără cașcaval.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de farfalle
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă galbenă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 100 grame de ciuperci (din conservă)
  • 3-4 linguri de floarea soarelui
  • 100 ml de supă concentrată
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • frunze de pătrunjel, pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle cu legume inabusite si cascaval:

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă peste ceapă, la călit.

Se curăță morcovii, se spală, se dau pe răzătoarea mare și se călesc ușor de asemenea, cu ceapa și usturoiul.

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se adaugă în tigaia cu celelalte legume călite, Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la gătit la foc mic, înăbușit. Când ardeii s-au înmuiat, se adaugă și supa concentrată și apoi legumele se lasă încă la gătit, la foc mic. La urmă se adaugă ciupercile scoase din conservă, clătite în mai multe ape și scurse bine.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaie. Se mai lasă tigaia acoperită pe foc timp de 5-10 minute, după care se ia capacul și se mai ține la foc mic, până ce scade puțin lichidul lăsat de roșii. Atunci se condimentează cu: sare , piper și oregano.

În timp ce legumele se gătesc, la foc mic, înăbușit, se fierb pastele, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt fierte, se strecoară și se pun într-un platou. Peste ele se răstoarnă legumele înăbușite, se amestecă ușor, pentru a pătrunde peste tot, se presară deasupra cașcaval răzuit și se decorează cu frunze proaspete de pătrunjel, pregătite dinainte.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Căliți-o doar puțin, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă.

2

Preparați legumele înăbușit, la foc mic, ca să se pătrundă.

3

Puteți folosi ciuperci proaspete, dacă aveți la îndemână.

4

Nu țineți prea mult legumele pe foc, ca să nu se terciuiască. Ele trebuie să-și păstreze forma și culoarea, pentru a fi gustoase și aspectuoase.

5

Legumele nu trebuie scăzute prea tare, ci trebuie să mai fie în sos, care ar putea da pastelor un gust bun.

6

Dacă doriți ca preparatul să fie de post, nu mai adăugați cașcaval răzuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu legume inabusite si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

16.11.2021, 11:41

Gustoase!

- Andreea - 1

16.11.2021, 14:33

Ador pastele .. iar acestea sunt super gustoase

Rocsi 1

20.11.2021, 20:57

Ce bunatate si ce de legume ai folosit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de varza cu sunca

pe 17.01 la 21:02

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

de oanapl 7

pe 17.01 la 20:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de varza cu sunca

pe 17.01 la 21:02

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

de oanapl 7

pe 17.01 la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Farfalle la tigaie