Paste cu legume, ton si mozzarella

de oanapl in Spaghete, 30 Mar 2021 | 3651 vizualizari

 

Văzusem la Rocsi această rețetă și mi s-a părut tare delicioasă. Nu m-am înșelat. Eu eram pe fugă și nu aveam legume proaspete în casă, așa încât am folosit legume congelate, care nu-mi lipsesc aproape niciodată. Ar mai fi mers măcar 100g mozzarella, dar n-am mai avut :))
A ieșit delicioasă rețeta. Mulțumesc pentru idee Rocsi. Pupici! :-*

 

INGREDIENTE

  • 300g legume congelate
  • 200g paste
  • 2 linguri sos Arrabbiata
  • 1 conservă ton în ulei (185g)
  • 200g paste (spaghetti)
  • 150g mozzarella
  • O lingură ulei de măsline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume, ton si mozzarella:

Pui într-o oală apa la fiert cu puțină sare. Când dă în clocot, dai drumul pastelor. Amesteci din când în când și le lași să fiarbă 8-10 minute. După ce au fiert, le răstorni într-o sită.

Desfaci tonul, îl scurgi foarte bine de ulei.

Într-o tigaie pui o lingură de ulei de măsline și adaugi legumele congelate. Adaugi apă cât să le acopere, adaugi sosul Arrabbiata și puțină sare. Lași să fiarbă până când scade apa și legumele sunt fierte. Pui tonul, pe care îl desfaci în bucăți mai mari cu furculița. Amesteci, apoi adaugi pastele peste acest amestec din tigaie și omogenizezi. Dacă mai este cazul adaugi sare după gust.

Pregatești un vas de yena (sau de ceramică), torni amestecul și nivelezi. Dai mozzarella pe răzătoarea mare, o presari deasupra pastelor și introduci vasul în cuptorul încins, la 170 de grade și lași pastele până când mozzarella se topește. Le scoți din cuptor când sunt gata și le servești calde. Eu nu am lăsat să se rumenească prea mult mozzarella, pentru că nu îmi plac pastele foarte uscate și nici mozzarella prea uscată. Îmi place să se întindă puțin. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume, ton si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete milaneze