Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea Spaghetti aglio ca nimeni altul!

de Bucataras in Spaghete, 17 Apr 2024 | 399 vizualizari

 

Marele tenor Luciano Pavarotti a fost cunoscut nu numai pentru talentul său vocal, dar și pentru pasiunea sa pentru gătit. Una dintre rețetele sale preferate de paste era Spaghetti aglio e olio, un fel simplu dar delicios, care se face cu usturoi (aglio), ulei de măsline (olio), pătrunjel, și, uneori, ardei iute pentru un pic de căldură. Această rețetă reflectă iubirea lui Pavarotti pentru bucătăria tradițională italiană, care pune accent pe ingrediente proaspete și de calitate, preparate într-un mod care să le scoată în evidență aromele. Alegerea sa pentru acest fel de paste arată preferința tenorului pentru mâncăruri care sunt atât de gustoase, cât și relativ simple de preparat.

 

INGREDIENTE

400 g spaghetti

100 ml ulei de măsline extravirgin

6 căței de usturoi, feliați subțire

1-2 ardei iuți roșii uscați, zdrobiți (opțional, în funcție de preferința pentru picant)

Sare, după gust

Pătrunjel proaspăt tocat (opțional, pentru decor)

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea Spaghetti aglio ca nimeni altul!:

Pregătirea ingredientelor:

Curățați și feliați subțire usturoiul.

Dacă folosiți, zdrobiți ardeii iuți roșii uscați.

Tocați pătrunjelul proaspăt dacă alegeți să-l folosiți pentru decor.

Fierberea pastelor:

Puneți o oală mare cu apă sărată la fiert. Când apa începe să clocotească, adăugați spaghetti și fierbeți conform instrucțiunilor de pe ambalaj până când pasta este al dente.

Prepararea sosului:

În timp ce pastele fierb, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați usturoiul feliat și ardeii iuți zdrobiți. Sotați-le până când usturoiul devine auriu, având grijă să nu-l ardeți.

Amestecarea pastelor cu sosul:

Scurgeți pasta, păstrând câteva linguri din apa în care au fiert pastele. Adăugați spaghetti în tigaie cu usturoiul și uleiul.

Folosiți puțină apă de la fierberea pastelor pentru a ajuta la omogenizarea sosului, dacă este necesar. Asezonati cu sare dacă este nevoie.

Servirea:

Transferați pastele în farfurii și presărați cu pătrunjel proaspăt tocat pentru un plus de culoare și aromă. Serviți imediat, fierbinte. Spaghetti aglio e olio este perfect pentru o cină rapidă, dar savuroasă. Simplitatea acestei rețete lasă loc ingredientelor de calitate să strălucească, oferind o experiență culinară autentic italiană. Poftă bună!


Se pot servi ascultand si ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea Spaghetti aglio ca nimeni altul!" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ou, cascaval si Ceva Fin