Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

de bucatarasa in Oaie, 25 Apr 2024 | 277 vizualizari

 

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar este o delicatesa apreciata in bucataria internationala, in special in sezonul de primavara, cand carnea de miel este la cote maxime de prospetime si savoare. Aceasta reteta presupune gatirea cotletelor de miel in cuptor sau pe gratar, impreuna cu aromele si condimentele potrivite, pana cand devin fragede si suculente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar
  • 4 cotlete de miel (aproximativ 200g fiecare)
  • 4 catei de usturoi, maruntiti fin
  • sucul de la o lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de mustar Dijon
  • 2 linguri de cimbru proaspat, tocat
  • Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar:

Cum se prepara reteta Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

 Preincalziti cuptorul la 180°C sau pregatiti gratarul.

Intr-un castron mic, amestecati usturoiul maruntit, sucul de lamaie, uleiul de masline, mierea, mustarul, cimbrul tocat, sare si piper pentru a forma marinada.

Pregatiti cotletele de miel, indepartand excesul de grasime, si apoi le ungeti bine cu marinada preparata.

Lasati cotletele sa se marineze timp de cel putin 30 de minute sau pana la o ora, pentru a absorbi aromele.

Daca gatiti la cuptor, asezati cotletele de miel intr-o tava de copt si coaceti-le timp de aproximativ 20-25 de minute pentru o friptura medie, sau mai mult timp daca doriti o friptura mai bine facuta.

Daca gatiti pe gratar, frigeti cotletele timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte pentru o friptura medie, ajustand timpul in functie de preferintele dvs. de gatire.

Dupa ce sunt gata, lasati cotletele sa se odihneasca timp de cateva minute inainte de a le servi.

Serviti cotletele de miel cu garnituri precum cartofi la cuptor, legume proaspete sau o salata verde. Pofta buna!

Recomandam si friptura de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Constelatialeu 1

25.04.2024, 14:27

Ce prezentare frumoasa, o fotografie de nota 10

MotanLaOale 1

25.04.2024, 16:22

Rocsi 1

27.04.2024, 19:35

Eu nu mananc miel, dar ai mei da, iar cotletele tale arata minunat! Felicitari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de oaie in vin rosu