Cartofi cu rozmarin la cuptor

de Oana in Mancaruri de post, 7 Apr 2009 | 21641 vizualizari

 

Mie imi place enorm aroma rozmarinului proaspat, asa ca am facut acesti cartofi deliciosi. Pot fi o garnitura ideala pentru friptura sau snitele, sau pot fi mancati cu o salata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi rosii
  • o capatana de usturoi
  • cateva rosii cherry
  • 5 crengute de rozmarin proaspat
  • ulei de masline
  • sare, piper, busuioc uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu rozmarin la cuptor:

Cartofii se curata, se spala si se taie in patru pe lung. Se aseaza intr-un vas termorezistent. usturoiul se curata si se taie rondele fine, rosiile cherry se spala si se curata de pielita. Mergeau mai multe rosioare, dar nu aveam decat cateva…sunt delicioase rosiile cu usturoi!

Se aseaza rosiile printre cartofi, se presara usturoiul tocat si se aseaza crengutele de rozmarin spalate. Se stropeste totul cu 3 linguri de ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si busuioc. Se pune si jumatate pahar cu apa si se acopera tava cu folie de aluminiu.

Se lasa la cuptor jumatate de ora, apoi se scoate folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca. Sunt extraordinari de buni!

Iata si tava aburinda, abia scoasa din cuptor

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu rozmarin la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

12.09.2012, 23:53

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Cum se face Sosul Alfredo pentru paste