Pulpe de miel aromate

de Panacris in Oaie, 7 Mai 2013 | 2547 vizualizari

 

Bineînțeles că friptura de miel nu putea lipsi de pe masa festivă!

 

INGREDIENTE

  • pulpe de miel din spate 2 bucăți,
  • usturoi 2 căpățâni,
  • slănină afumată cca. 50 g,
  • ulei de măsline,
  • vin alb demisec 300-400 ml,
  • lămâie 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • mix de ierburi provencale (rozmarin,tarhon, cimbru, asmățui, măghiran, lavandă), le găsiți la LIDL;),
  • mix de brocoli, conopidă, morcovi.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de miel aromate:

Carnea de miel se spală, se înțeapă din loc în loc, iar în înțepătură se pune câte o bucățică de slănină sau usturoi. Se freacă cu puțină sare, piper, ierburi provencale și se pune într-un amestec (baiț) de vin, ulei de măsline și zeama de la o lâmâie. Cealaltă lămâie se taie rondele și se așează peste carne. Se acoperă și se lasă la rece, eventual frigider, de seară, până dimineață. A doua zi se pune la cuptor, încălzit în prealabil, cca. 25 de minute descoperită pentru a prinde culoare, apoi se acoperă și se la să la prăjit cca. 35 de minute la foc mediu, întorcându-se din când în când, friptura. Spre final se adaugă mix-ul de brocoli, conopidă și morcov, lăsîndu-se încă vreo 15 minute, până ce se gătesc legumele. Se servește ca atare sau cu garnitură de legume, găluște de pâine, piure de cartofi, salată de sezon, etc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de miel aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

adry88 1

07.05.2013, 21:15

bune

Alexandra Elena 1

07.05.2013, 21:25

ce bunatate

MotanLaOale 1

08.05.2013, 08:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Tocana de miel