Miel cu rozmarin

de mihaelar63 in Oaie, 11 Apr 2010 | 27218 vizualizari

 

Anul acesta Sfintele Pasti fiind asa devreme avem mielut fraged . M-am inspirat in legatura cu rozmarinul si cartofii vizionand o reteta irlandeza pe un post tv culinar .Reteta aniversara la mine , cu nr . 100 !!!

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel [ din spate ].
  • ptr bait : 100 ml vin , 50 ml ulei ,sare ,  , foi de dafin ;cate o lingurita de salvie ,rozmarin , chimen , scortisoara macinata , piper boabe .
  • 200 gr bacon
  • 1 lingurita boia rosie de ardei 
  • 1 lingura untura porc
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde 
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 pahare vin rosu 
  • 1 kg cartofi nu foarte mari
  • sare
  • crengute de rozmarin verde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel cu rozmarin:

1. pulpa de miel se spala si se curata bine


2. se amesteca toate ingredientele pentru bait. cu acesta se unge bine pulpa de miel si se pune 1-2 zile la rece in frigider intr-o punga de nylon bine inchisa


3. se toaca ceapa , usturoiul , patrunjelul si baconul


4. se desprinde cu ajutorul unui cutit bine ascutit pelita de pe pulpa , formand un fel de buzunar pe care il umpleti cu tocatura de mai sus. pe deasupra ungeti bine cu boia si untura.


5. puneti 1 cana cu apa , cartofii curatati si intregi , putina sare si dati la cuptor in tava acoperita cu folie de aluminiu cam 90 min [ focul sa fie mic]


6. indepartati folia , infingeti din loc in loc crengute de rozmarin verde , crestati friptura ,stropiti cu 1 pahar de vin . si mai lasati la rumenit 30 min .serviti cald presarat cu verdeturi .


al doi-lea pahar de vin serviti cand gustati prima data din mielut !!! :))

 

TIPS-URI

1

 verificati din cand in cand daca nu s-a evaporat  toata apa si completati  daca e necesar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

marianascarlat 1

02.05.2013, 07:44

ralu_ca 1

04.05.2013, 08:39

delia64 1

20.04.2015, 18:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Coaste de miel la cuptor