Miel cu rozmarin

de mihaelar63 in Oaie, 11 Apr 2010 | 27977 vizualizari

 

Anul acesta Sfintele Pasti fiind asa devreme avem mielut fraged . M-am inspirat in legatura cu rozmarinul si cartofii vizionand o reteta irlandeza pe un post tv culinar .Reteta aniversara la mine , cu nr . 100 !!!

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel [ din spate ].
  • ptr bait : 100 ml vin , 50 ml ulei ,sare ,  , foi de dafin ;cate o lingurita de salvie ,rozmarin , chimen , scortisoara macinata , piper boabe .
  • 200 gr bacon
  • 1 lingurita boia rosie de ardei 
  • 1 lingura untura porc
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde 
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 pahare vin rosu 
  • 1 kg cartofi nu foarte mari
  • sare
  • crengute de rozmarin verde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel cu rozmarin:

1. pulpa de miel se spala si se curata bine


2. se amesteca toate ingredientele pentru bait. cu acesta se unge bine pulpa de miel si se pune 1-2 zile la rece in frigider intr-o punga de nylon bine inchisa


3. se toaca ceapa , usturoiul , patrunjelul si baconul


4. se desprinde cu ajutorul unui cutit bine ascutit pelita de pe pulpa , formand un fel de buzunar pe care il umpleti cu tocatura de mai sus. pe deasupra ungeti bine cu boia si untura.


5. puneti 1 cana cu apa , cartofii curatati si intregi , putina sare si dati la cuptor in tava acoperita cu folie de aluminiu cam 90 min [ focul sa fie mic]


6. indepartati folia , infingeti din loc in loc crengute de rozmarin verde , crestati friptura ,stropiti cu 1 pahar de vin . si mai lasati la rumenit 30 min .serviti cald presarat cu verdeturi .


al doi-lea pahar de vin serviti cand gustati prima data din mielut !!! :))

 

TIPS-URI

1

 verificati din cand in cand daca nu s-a evaporat  toata apa si completati  daca e necesar .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

marianascarlat 1

02.05.2013, 07:44

ralu_ca 1

04.05.2013, 08:39

delia64 1

20.04.2015, 18:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Miel la cuptor