Stufat de miel in vas roman

de Oana in Oaie, 3 Apr 2010 | 18049 vizualizari

 

O mancare traditionala de Pasti, nelipsita de pe masa noastra! Foarte usor de preparat!

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • o cana cu supa de legume
  • o cana cu suc concentrat de rosii
  • jumatate de cana vin rose
  • sare
  • piper
  • o legatura de marar verde
  • 4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de miel in vas roman:

Carnea de miel se curata de piele, se spala si se taie in bucati potrivite. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie in bucati de 2-3 cm.


Vasul roman se pune l ainmuiat in apa rece.


Intr-o oala se incinge uleiul, apoi se adauga carnea si se rumeneste usor pe ambele parti, se presara cu putina sare. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se lasa sa se inabuseasca, pana se evapora o parte din vin. Carnea se intoarce pe ambele parti. Se scot apoi bucatile intr-un castron, iar in oala se pun ceapa si usturoiul. Se amesteca pe ambele parti pana se inmoaie putin. Se adauga iar putina sare.


In vasul roman se aseaza bucatile de carne si ceapa, impreuna cu sosul lasat. Supa de legume se amesteca cu sucul de rosii (eu am avut facut in casa, destul de gros si consistent, dar se poate inlocui cu pasta de tomate). Se adauga piper si se toarna peste carne in vasul roman.


Se pune la cuptor o ora, la foc potrivit. Se verifica carnea, sa fie frageda. La final se presara cu marar taiat fin.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de miel in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

kukibella 1

16.04.2011, 16:21

Oana 1

16.04.2011, 19:39

Mmmh, tare bun

elena1988 1

22.04.2011, 08:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Stufat de miel