Friptura de miel

de oanapl in Oaie, 9 Apr 2017 | 10958 vizualizari

 

Pentru masa de Paste, va invit sa incercati o friptura delicioasa de miel.

 

INGREDIENTE

  • 1 jumatate de miel
  • 100 g bacon
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 fire de usturoi verde
  • 200 ml vin
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru 
  • pentru marinata:
  • 2 litri de apa
  • 3 linguri sare
  • 100 ml vin
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri mustar
  • 5 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • coaja rasa de la o lamaie
  • rozmarin
  • cimbru
  • 10 boabe piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

Pentru marinata, amesteci ingredientele de mai sus. Asezi carnea de miel intr-un vas intins si torni amestecul peste ea, apoi acoperi cu un capac sau cu o folie de plastic, astfel incat sa fie total acoperita carnea. Introduci vasul in frigider si-l lasi pana a doua zi (cel putin 12 ore). Daca timpul nu-ti permite, atunci lasa carnea la marinat, cel putin 2-3 ore.

Scoti carnea din marinata, o impanezi cu felii de usturoi si de bacon si o pui in tava, apoi o stropesti cu ulei de masline si o presari cu cimbru, busuioc, piper si sare dupa gust.

Torni in tava restul de ulei si 2 cani cu apa si introduci tava in cuptor la foc mediu. Din 20 in 20 de minute, scoti tava, stropesti carnea cu sos si o intorci, ca sa se rumeneasca frumos.

Dupa ½ ora scoti tava, torni vinul si presari usturoiul verde, in prealabil tocat marunt. Continui sa coci carnea, pana se rumeneste frumos si se patrunde, avand grija sa o stropesti cu sos, din 20 in 20 de minute.

 O servesti cu salata de sfecla cu hrean sau salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

12.04.2017, 10:03

Va multumesc!

navidad_2017 1

16.04.2017, 12:39

Am facut anul acesta pentru prima data friptura de miel acasa, anume dupa reteta Dvs si ne-a placut fff mult, chiar si celor mofturosi! Adaosul de bacon, cantitatea mare de usturoi si ierburile aromatice mai atenueaza din gustul pregnant de miel, iar sosul rezultat in tava de la marinada, dupa coacere este de vis! Multumim si va dorim un Paste fericit alaturi de cei dragi!

Panacris 1

16.04.2017, 12:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Miel la proţap