Friptura de miel

de oanapl in Oaie, 9 Apr 2017 | 10393 vizualizari

 

Pentru masa de Paste, va invit sa incercati o friptura delicioasa de miel.

 

INGREDIENTE

  • 1 jumatate de miel
  • 100 g bacon
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 fire de usturoi verde
  • 200 ml vin
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru 
  • pentru marinata:
  • 2 litri de apa
  • 3 linguri sare
  • 100 ml vin
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri mustar
  • 5 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • coaja rasa de la o lamaie
  • rozmarin
  • cimbru
  • 10 boabe piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel:

Pentru marinata, amesteci ingredientele de mai sus. Asezi carnea de miel intr-un vas intins si torni amestecul peste ea, apoi acoperi cu un capac sau cu o folie de plastic, astfel incat sa fie total acoperita carnea. Introduci vasul in frigider si-l lasi pana a doua zi (cel putin 12 ore). Daca timpul nu-ti permite, atunci lasa carnea la marinat, cel putin 2-3 ore.

Scoti carnea din marinata, o impanezi cu felii de usturoi si de bacon si o pui in tava, apoi o stropesti cu ulei de masline si o presari cu cimbru, busuioc, piper si sare dupa gust.

Torni in tava restul de ulei si 2 cani cu apa si introduci tava in cuptor la foc mediu. Din 20 in 20 de minute, scoti tava, stropesti carnea cu sos si o intorci, ca sa se rumeneasca frumos.

Dupa ½ ora scoti tava, torni vinul si presari usturoiul verde, in prealabil tocat marunt. Continui sa coci carnea, pana se rumeneste frumos si se patrunde, avand grija sa o stropesti cu sos, din 20 in 20 de minute.

 O servesti cu salata de sfecla cu hrean sau salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

12.04.2017, 10:03

Va multumesc!

navidad_2017 1

16.04.2017, 12:39

Am facut anul acesta pentru prima data friptura de miel acasa, anume dupa reteta Dvs si ne-a placut fff mult, chiar si celor mofturosi! Adaosul de bacon, cantitatea mare de usturoi si ierburile aromatice mai atenueaza din gustul pregnant de miel, iar sosul rezultat in tava de la marinada, dupa coacere este de vis! Multumim si va dorim un Paste fericit alaturi de cei dragi!

Panacris 1

16.04.2017, 12:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta aperitiv

de Caty 2

ieri la 21:05

Reteta de prajitura cu inimioare si crema de zmeura

de oanapl 7

pe 24.02 la 15:46

Reteta de clatite cu ciuperci si carne de pui

de oanapl 7

pe 23.02 la 20:34

Reteta de friptura de iepure in suc de rosii la cuptor

de abetina 1

pe 23.02 la 11:30

Reteta de prajitura Borzosa

pe 22.02 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

4534 puncte

oanapl

2156 puncte

Constelatialeu

1856 puncte

Panacris

1657 puncte

Catalina L

1596 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de miel cu cartofi si mazare