Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de diaconta in Oaie, 12 Apr 2016 | 895 vizualizari

 

Carnea de miel are o aromă mai aparte, însă este foarte benefica pentru organismul nostru deoarece provine de la animale hrănite doar cu iarbă.
In combinaţie cu condimentele potrivite, aceasta poate fi foarte gustoasă.
Dar dacă  pentru  prepararea ei folosim şi marinarea  rapidă prin vidare, cu ajutorul aparatului de vidare Food Saver FFS002X vom obţine o friptură fragedă şi suculentă,îmbibată cu aroma condimentelor.
Cu ajutorul caserolei pentru marinare, porii cărnii se deschid şi aceasta absorb toate aromele din recipient, fragezindu-se in doar cateva minute, fara a mai fi nevoie sa lasam carnea multe ore in marinada.

 

INGREDIENTE

  • O pulpa de miel cu os(1.5 kg)
  • O lingurita ghimbir ras
  • 5-6 căţei de usturoi
  • Un ardei iute rosu
  • Sare,piper,boia
  • Oregano
  • Cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin rosu
  • 2 buc ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 lingura zahar brun
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Pentru început, am marinat carnea.


Pentru aceasta am pregatit aparatul de vidat si caserola pentru marinare.


Am spalat si uscat carnea, apoi am taiat-o în doua pentru a putea s-o asez în caserola.


Am masat pulpa cu uleiul, apoi am presarat condimentele: sare, piper, cimbru, oregano, boia.


Deasupra am pus ghimbirul ras, usturoiul zdrobit si ardeiul iute din care am scos semintele si l-am taiat felii.


Am asezat carnea în caserola, am turnat vinul deasupra, apoi am învârtit carnea ca sa se imbibe pe roate partile cu marinada.


Am pus capacul caserolei, am rotit butonul în pozitia “vidare”, am atasat furtunul la aparatul de vidare si caserola, apoi am apasat butonul pentru vidare.


Când procedeul s-a terminat, am rotit butonul în pozitia “închis”, am scos furtunul si apoi am pus caserola la frigider pentru o ora.


Pentru o marinare mai rapida, puteti sa vidati de mai multe ori carnea.


Intre timp, am curatat ceapa si am taiat-o julienne.


Am curatat si taiat si morcovul.


Intr-o tigaie am pus putin ulei si am pus ceapa sa se caleasca, am adaugat si morcovul, apoi putina sare si zaharul brun.


Am lasat pâna când amestecul a început sa se caramelizeze, apoi am dat deoparte.


Am scos carnea din caserola si am pus-o într-un vas yena, peste ea am pus ceapa cu morcovii.


Am acoperit vasul cu o folie de aluminiu si l-am pus la cuptor la 200 de grade.


L-am lasat asa pentru o ora, apoi am scos folia si am redus temperatura la 180 de grade.


Am stropit din când în când friptura cu lichidul din vas.


Am mai lasat la cuptor circa 30 de minute.


Am scos friptura pe un platou, am acoperit-o din nou cu o folie si am lasat-o sa se odihneasca 15-20 de minute, tocmai bine pentru a fi servita calda.


S-aveţi poftă !!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Geanina87 1

13.04.2016, 14:05

mamaieelena 1

13.04.2016, 22:28

Catalina L 1

15.04.2016, 19:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Miel la gratar