Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie

de Constelatialeu in Oaie, 4 Iun 2021 | 2457 vizualizari

 

Asa pofta am avut de costite de miel incat mi-am facut pofta. Pentru ca sunt fata pastratoare inca am carnita de miel ( asta pentru ca doar eu mananc behaite ) asa ca atunci cand imi vine pofta imi scot portioara din congelator si ii fac felul.

 

INGREDIENTE

  • cca 750 g coaste de miel
  • 1/2 varza dulce cca 700 g
  • 12 fire de ceapa verde
  • marar
  • cca 20 ml ulei de masline
  • amestec de condimente uscate si usturoi
  • 1 lingurita delikat home made
  • 100 ml bulion
  • piper colorat
  • ulei pentru calit
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie:

Am spalat coastele de miel dupa ce s-au dezghetat, le-am taiat in doua parti, le-am presarat cu sare, le-am uns cu ulei de masline si condimentat. Apoi le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei incins si le-am calit cate 6-7 min pe fiecare parte. Le-am scos din tigaie , le-am asezat intr-o tava, am rasturnat uleiul din tigaie peste coaste, am adaugat cca 300 ml apa ( vinul l-am baut, am vrut sa pun niste grasa de cotnari , dar habar nu am ce mi-a venit si am baut tot paharul cu vin - eu care nu beau decat apa de la chiveta- n-am mai deschis alta sticla cu vin, ca merge si cu apa:))))))))))))))))))))))))), am bagat tava la cuptor la foc mediu cca 1 ora. Sper final, am iutit un pic focul  ca sa rumenesc putin costitele, cca 10 min.

Cat timp coastele erau la cuptor m-am apucat sa fac varza la tigaie ( era bine daca aveam o tigaie wok, e mai incapatoare). Am tocat varza si am frecat-o cu putina sare, am taiat ceapa verde marunt si am pus-o la calit in tigaie cu putin ulei ( 30 ml), am adaugat lingurita de delikat, am lasat cca 10 min, apoi am inceput sa adaug varza tocata, am amestecat bine si dupa cca 20 min am adaugat 1/2 cana cu apa, am acoperit cu capac tigaia si am lasat focul mic. Dupa 20 min , cand varza a inceput sa se inmoaie am ridicat capacul , am adaugat bulionul si am lasat sa se caleasca varza cca 20 min. La final am adaugat mararul taiat marunt. Si la final am mancat ca sparta, cu o mare pofta ce-am poftit. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de miel la cuptor cu varza dulce la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

05.06.2021, 18:19

Să-ți fie de bine! De vin nu mai zic nimika, m-ai uimit! Cred că de la saună ți se trage! Foarte buneeee! .

Rocsi 1

06.06.2021, 21:44

O portie de varza, te rog!

mihaelar63 1

05.07.2021, 23:04

Tare bune !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel cu ciuperci