Tort cu smantana si nuci

de Ela68 in Torturi, 9 Noi 2012 | 10628 vizualizari

 

Ei, da, un tort mai simplu de realizat precum acesta nu exista. Un blat clasic si o crema "la rece" cu smantana si nuci. Este o reteta pe care o am de foarte multa vreme....de mai bine de 20 de ani, eheeee, p-atunci nu existau alte surse de inspiratie decat caietul mamei sau cartile de bucate. Intr-adevar, pot spune ca este un tort clasic, care ar putea fi adaptat zilelor noastre prin adaugarea unor ingrediente ce-i confera un plus de savoare, ca de exemplu niste piersici din compot sau poate ceva mai bun, accept orice sugestie.
Nota : Eu am facut blatul din 8 oua, insa pentru a avea un echilibru intre crema si blat, acesta trebuie facut din 5 oua.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 220 gr zahar
  • 190 gr faina
  • vanilie, un praf de sare
  • crema
  • 500 gr smantana
  • 150 gr zahar
  • 250 gr nuci macinate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu smantana si nuci:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul si vanilia. Se bate cu mixerul 15-20 minute. Se adauga uleiul cate putin, amestecandu-se incet cu un tel de sus in jos. Apoi galbenusurile pe rand si faina treptat, omogenizandu-se cu mare atentie. Se tapeteaza o forma cu diamentrul de 20 cm cu hartie de copt ( sau cu unt si faina ), se toarna compozitia si se coace 30-40 minute la cuptor la foc minim. Se stinge focul si se mai lasa 10 minute in cuptor, apoi se scoate si se aseaza pe un gratar pana la racirea completa.

Se taie blatul in doua.


Pentru crema, am folosit smantana de la sibieni, care este destul grasa si vartoasa. Oricum, smantana folosita nu trebuie sa fie slaba, deci nu folositi smantana cu mai putin de 30% grasime.


Se amesteca smantana cu zaharul si se adauga nucile macinate. Eu le-am prajit in prealabil, sunt mult mai gustoase asa.


Pentru insiroparea blaturilor se fierb 125 gr zahar cu 250 ml apa,lasam la racit si adaugam coaja rasa si zeama de la o lamaie.



Pentru asamblarea tortului, asezam pe platou primul blat, insiropam si turnam jumatate din crema.Adaugam cel de-al doilea blat, il insiropam si imbracam tortul cu cealalta jumatate de crema.Ornam dupa preferinta si-l dam la rece doua, trei ore, dupa care putem servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu smantana si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ela68 1

20.11.2012, 14:01

ralu_ca 1

08.01.2014, 11:58

Ela68 1

08.01.2014, 12:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Intercontinental