Tort de inghetata cu ciocolata, zmeura si bezea

de vio_dreams in Torturi, 8 Mar 2013 | 5532 vizualizari

 

Gustul dulce acrisor al zmeurii echilibreaza excesul de dulce dat de abundenta de ciocolata dand nastere unei combinatii perfecte, menite sa imbete simturile si sa ne faca sa tresaltam de placere.Un desert decadent, dar de care nu va recomand sa faceti exces, caci dauneaza la silueta.
LA MULTI ANI, FEMEIE!!!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 3 albusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 lingurita cream of tartar
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura faina
  • 50 gr ciocolata neagra

pentru inghetata de ciocolata amaruie:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 1 plic gelatina
  • 2-3 pastai cardamom

pentru inghetata de ciocolata alba:

  • 400 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 200 gr ciocolata alba
  • 1 plic gelatina
  • 1 lingurita extract de vanilie

pentru sosul de zmeura:

  • 500 gr zmeura
  • 5 linguri zahar pudra


pentru bezea:

  • 2 albusuri
  • 175 gr zahar
  • 1 lingurita cream of tartar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata cu ciocolata, zmeura si bezea:

Preparam mai intai blatul. Batem albusurile pana devin spuma tare, astfel incat daca intoarcem castronul cu fundul in sus sa nu curga. E foarte important sa fie castronul curat si sa nu existe urme de galbenus in albusuri. Adaugam apoi putin cate putin zaharul si cream of tartar si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Daca nu aveti cream of tartar puteti adauga o lingurita de zeama de lamaie.


Topim ciocolata pe baie de abur. Mare atentie, fundul vasului in care se afla ciocolata nu trebuie sa atinga apa fiindca ciocolata isi va schimba consistenta nemaiputand fi folosita.


Lasam ciocolata sa se racoreasca si o adaugam in bezea impreuna cu nessul. Omogeniza cu grija.


Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt (dimensiune forma 28 cm). Dam la cuptor la foc mic, pe treapta cea mai de sus a cuptorului si cu usa intredeschisa pentru circa o ora. Bezeaua trebuie sa se usuce practic.


Dupa ce s-a copt o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in forma. Abia dupa ce s-a racit o scoatem si indepartam hartia de copt.


Pregatim apoi sosul de zmeura. Punem zmeura intr-un vas si adaugam zaharul pudra. am folosit zahar pudra din comert fiindca are amidon in compozitie si ajuta la legarea sosului.


Punem pe foc vasul si zdrobim usor zmeura. Dam in doua trei clocote, doar atat cat sa capete consistenta unui sos. nu il lasati mai mult fiindca se va transforma in dulceata.


Pregatim inghetata de ciocolata amaruie. Punem laptele la fiert. Sfaramam pastaile de cardamom usor in palma si le punem in lapte. Le lasam sa isi elibereze aroma apoi strecuram laptele.


Punem ciocolata rupta cubulete in laptele fierbinte si mestecam pana se topeste . Lasam compozitia obtinuta sa se raceasca.


Batem frisca pana incepe sa se lege. Incorporam compozitia de ciocolata in frisca batuta.


Omogenizam compozitia. Punem gelatina intr-un castronel si o hidratam cu cateva linguri de apa rece, dupa care o punem deasupra unui vas cu apa fiarta pana se dizolva granulele. Nu trebuie adusa la punctul de fierbere fiindca isi pierde proprietatile.


Adaugam gelatina peste inghetata de ciocolata si o mestecam bine ca sa se incorporeze uniform in toata compozitia. Nu puneti gelatina calda fiindca se va taia.


Pregatim apoi inghetata de ciocolata alba. Batem frisca pana incepe sa se intareasca.


Fierbem laptele apoi incorporam cu grija ciocolata alba rupta cubulete. Dupa ce se raceste adaugam peste frisca si omogenizam. Adaugam extractul de vanilie apoi gelatina dizolvata.


Preparam bezeaua. Batem albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si cream of tartar si batem pana ce bezeaua devine tare si lucioasa.


Incepem sa asamblam tortul. Punem mai intai blatul pe un platou si montam in jurul lui inelul reglabil pentru tort.


Din sosul de zmeura oprim un pahar deoparte pentru servit iar restul il turnam peste blat.


Adaugam inghetata alternand straturile de ciocolata alba cu cea amaruie.


Continuam pana terminam toata inghetata.


Stratul de deasupra trebuia sa fie de ciocolata alba. Nivelam si dam la congelator peste noapte.


Trecem un cutit bine ascutit prin apa fiarta si desprindem cu atentie marginile. Scoatem apoi inelul.


Cu ajutorul unui sprit punem moturi de bezea deasupra.


Dupa care punem in functiune pistolul de gaz . Avem grija sa il trecem doar pe deasupra bezelei ca sa nu se topeasca inghetata.


Asa arata dupa ce am terminat operatiunea.


Taiem felii. Servim cu sosul de zmeura caldut (daca nu va place caldut il puteti servi foarte bine si rece).

 

TIPS-URI

1

Pentru taiere folosim un cutit foarte bine ascutit trecut prin apa fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata cu ciocolata, zmeura si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mihaelam90 1

20.12.2013, 15:49

Alina26 1

11.02.2014, 13:08

monik80 1

10.03.2015, 18:07

e superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de budinca si banane