Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

de Constelatialeu in Torturi, 1 Dec 2023 | 2009 vizualizari

 

O urmaresc pe Beatrice de la ''Momente delicioase cu Beatrice'', imi place foarte mult ceea ce face, asa ca m-am inspirat de la ea pentru acest tort. N-am respectat eu chiar 100 % reteta ei, dar eu zic ca mi-a iesit ceva bun, sper sa placa si sarbatoritei. La multi ani, Cristiana !
PS. Nu mi-au iesit straturile perfecte pentru ca am casa-n panta, emoticonlesinatderas, nimic nu sta drept, dar aia strambi i-au mancat pe aia drepti....in fine nimic nu-i intamplator, aveam de gand sa imbrac tortul cu krant, pana la urma nu l-am imbracat in totalitate am mai plusat cu una, alta....
Pentru Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana am folosit urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, frisca, lapte, gelatina.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana
  • Blat diametrul de 18 cm
  • 2 oua M
  • 60 g zahar
  • 50 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 10 g cacao
  • Pt. frisca
  • 600 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • Pt. Mousse
  • 120 g ciocolata X 3 tipuri de ciocolata, Callebaut alba si neagra si cu lapte Milka
  • 30 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 30 g zahar
  • 250 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 12 g gelatina + 72 ml apa rece
  • Decor
  • un desen tematic din ciocolata topita
  • krant
  • drajeuri de ciocolata
  • drajeuri colorate- stelute si braduti
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana:

Iata cum se prepara Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

Blat : Mi-am pregatit forma de tort, o forma cu inel detasabil de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am pus ouale cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana si-au schimbat culoarea. Am incorporat faina amestecata cu cacao, am omogenizat bine si am turnat amestecul obtinut in forma de tort. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 15-20 min. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca bine.

Frisca : Intr-un bol de inox am pus smantana pentru frisca rece de la frigider si am adaugat zaharul pudra, am mixat pana am obtinut varfuri moi, nu avem nevoie de o frisca ferma. Am acoperit castronul cu o folie alimentara si l-am lasat la temperatura camerei.

Mousse : Inainte sa ma apuc sa pregatesc cele 3 creme mousse mi-am pregatit forma in care urma sa asamblez tortul. Pe o farfurie am asezat blatul racit, am pus in jurul blatului un inel de tort reglabil, intre blat si inel am pus niste folie acetat. Apoi am pus in 3 castroane mai incapatoare cicocolata dupa cum urmeaza, ciocolata neagra 120 g, ciocolata cu lapte 120 g si ciocolata alba 120 g.

Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile si zaharul si am mixat 2-3 min. Laptele l-am pus sa se infierbante, nu trebuie sa fiarba, apoi l-am turnat peste galbenusuri, putin cate putin, amestecand repede. Amestecul obtinut l-am pus pe baie de abur si am continuat sa amestec pana a inceput sa se mai ingroase putin. Am tras vasul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata, am amestecat foarte bine sa se omogenizeze amestecul. Am cantarit amestecul obtinut si l-am impartit in 3 parti egale. Am turnat amestecul in fiecare castron cu ciocolata, am lasat  2-3 min si apoi am amestecat bine sa se topeasca ciocolata ( in caz ca nu se topeste bine asezam castronul pe baie de abur sau il bagat la cuptorul cu microunde). Temperatura din bol trebuie sa fie sub 40 grade ca sa putem sa incorporam frisca batuta. Atentie, nu punem frisca in toate 3 castroanele deodata. Luam castronul cu ciocolata neagra, adaugam 200 g frisca, omogenizam si turnam compozitia peste blat, dam forma la congelator pentru cca 30 min. Scoatem forma de la congelator, luam al doilea castron cu ciocolata cu lapte, daca constatam ca a inceput sa se intareasca asezam castronul pe baie de abur pentru cateva minute, apoi incorporam cele 200 g frisca, omogenizam si turnam compozitia peste cea de ciocolata neagra. Bagam din nou la congelator pentru 30 min, apoi scoatem din congelator, luam castronul cu ciocolata alba ( daca e nevoie il punem pe baia de abur) adaugam si restul de 200 g frisca, omogenizam si turnam compozitia peste cea de ciocolata cu lapte. Lasam la rece peste noapte si a doua zi ornam dupa palc sau il lasam asa cum este. Eu am avut o tema data ( sarbatorita nu stie), asa ca mi-am facut un sablon, am topit ciocolata neagra si m-am crezut Picasso....am ornat cu krant, drajeuri de ciocolata, drajeuri colorate stelute si braduleti, asa cum se vede in inaginea finala.Sper ca am fost destul de explicita, sa va fie de folos.

Vezi si reteta de Tort cu frisca si nuca.

TIPS-URI

1

cand folositi gelatina pudra adaugati apa rece o cantitate de 6 ori mai mare decat cantitatea de gelatina

2

cand folosit foi de gelatina nu conteaza cantitatea de apa rece dar trebuie sa le stoarceti foarte bine de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500